Lectură de 4 minute

28 Apr 2022 - Știri și Noutăți

GreenGroup obține cea mai mare finanțare verde din sectorul reciclării, în valoare de 127 de milioane de euro, pentru extinderea în regiune

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Abris Capital Partners („Abris”), un investitor de private equity din Europa Centrală, a sprijinit GreenGroup, unul dintre cele mai mari grupuri integrate de reciclare din Europa Centrală, cu obÈ›inerea de fonduri în valoare de 127 de milioane de euro, pentru a-È™i accelera creÈ™terea È™i pentru a susÈ›ine cererea tot mai mare din regiune pentru produse reciclabile È™i sustenabile.

FinanÈ›area va permite GreenGroup să valorifice dezvoltarea de succes obÈ›inută deja de la intrarea Abris în companie È™i să-È™i accelereze planurile de extindere a operaÈ›iunilor sale în întreaga regiune, dezvoltând soluÈ›ii unice pentru a recicla materialele aruncate anterior È™i pentru a intra pe noi segmente.

Fondurile obÈ›inute vor permite grupului să îÈ™i cvadrupleze capacitatea de rPET până la 28.000 de tone È™i aproape să îÈ™i dubleze capacitățile de reciclare a sticlei È™i a DEEE, pentru a ajunge la 150.000 de tone È™i, respectiv, 73.000 de tone. În plus, GreenGroup se va extinde în domeniul reciclării motoarelor electrice È™i al producÈ›iei de combustibil derivat din deÈ™euri, investind, de asemenea, în diverse programe ESG, inclusiv în mai multe proiecte fotovoltaice.

FinanÈ›area a fost obÈ›inută printr-un sindicat de bănci, dintre care UniCredit Bank È™i Raiffeisen Bank au acÈ›ionat în calitate de Coordonator, Bookrunner È™i Aranjor Principal Mandatat, iar Banca Comercială Română, ING Bank È™i OTP Bank România, în calitate de Aranjor Principal Mandatat.

Coordonatorii de sustenabilitate pentru această tranzacÈ›ie au fost ING Bank È™i Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate si GaranÈ›ii. Această sindicalizare subliniază încrederea partenerilor GreenGroup È™i sprijinul lor ferm acordat grupului È™i tranziÈ›iei acestuia către economia circulară.

„Această finanÈ›are reprezintă o etapă importantă pentru GreenGroup È™i susÈ›ine un program amplu de investiÈ›ii, care va fi implementat în următorii patru ani, ca parte a strategiei grupului de a deveni liderul regional în domeniul economiei circulare. Împreună cu GreenGroup, am dezvoltat o strategie proactivă pentru a valorifica impulsul considerabil al afacerii, stimulat de obiectivele de sustenabilitate stabilite la nivel global de guverne È™i corporaÈ›ii. IntenÈ›ionăm să propulsăm È™i mai mult această companie ambiÈ›ioasă în regiune È™i vom continua să investim în toate diviziile sale, diversificând oferta de produse È™i dezvoltând noi capacități de procesare", a spus Adrain Stăncluescu, partener È™i head of Abris România.

Abris a investit pentru prima dată în GreenGroup în 2016, achiziÈ›ionând participaÈ›ia majoritară a grupului integrat de reciclare. De atunci, afacerea s-a extins rapid, iar în prezent are capacitatea de a procesa 280.000 de tone de deÈ™euri pe an, inclusiv PET, echipamente electronice, lămpi, baterii È™i sticlă, în 10 unități de producÈ›ie din România, Slovacia È™i Lituania.

GreenGroup a urmărit o strategie ambiÈ›ioasă de fuziuni È™i achiziÈ›ii în toate diviziile sale din Europa Centrală. La sfârÈ™itul anului 2019, grupul s-a extins în Slovacia È™i Lituania, unde gestionează două fabrici moderne de reciclare PET, iar în 2020 Abris a achiziÈ›ionat o participaÈ›ie de 100% în Eltex Recycling, unul dintre cei mai importanÈ›i jucători din domeniul managementului deÈ™eurilor industriale din România, permiÈ›ând GreenGroup să facă încă un pas spre un model de economie circulară.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

„Acesta este un pas important pentru stimularea economiei circulare în regiune, deoarece acum suntem pregătiÈ›i să ne consolidăm modelul de succes pe noi pieÈ›e. FinanÈ›area sustenabilă este cheia accelerării circularității È™i suntem recunoscători partenerilor noÈ™tri financiari pentru angajamentul lor de a juca un rol activ în ceea ce priveÈ™te sustenabilitatea în regiune”, a comentat Constantin Damov, CEO al GreenGroup.

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice È™i de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital È™i/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât È™i operaÈ›ional.

Green Group este un important grup regional integrat de reciclare È™i un promotor al economiei circulare, care sărbătoreÈ™te 20 de ani de activitate în 2022.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  GreenGroup obÈ›ine cea mai mare finanÈ›are verde din sectorul reciclării, în valoare de 127 de milioane de euro, pentru extinderea în regiune