Lectură de 3 minute

04 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Globalworth a semnat un parteneriat cu Catted pentru zona de industrie ușoară și logistică

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul de spații de birouri Globalworth, prezent pe piețele din Europa Centrală și de Est, a semnat un parteneriat strategic alături de Catted pentru zona de industrie ușoară și logistică, axat în principal pe segmentul de “small business units”. Parteneriatul, având ca acționar majoritar Globalworth, presupune pentru început achiziționarea unui teren de aproximativ 45,000 metri pătrați în Ștefănești, ideal pentru o dezvoltare logistică, cât și preluarea unui proiect logistic de small business units dezvoltat anterior de către Catted în Chitila.

Eforturile celor două companii vor fi concentrate pe spații de depozitare în format inteligent, flexibil, cu servicii suport complet integrate și cu susținerea unei comunități de business avansate în Ștefănești și Chitila.

Urmărind diversificarea portofoliului, Globalworth se va axa alături de noul partener pe unități de afaceri mici („small business units”) și va dezvolta un concept relativ nou pe piața din România, oferind o mai mare flexibilitate de utilizare și capacitate de extindere față de depozitele logistice clasice. Cele două proiecte cu care începe colaborarea sunt situate în două zone extrem de bine conectate la infrastructura Bucureștiului, capitala rămânând unul dintre principalele hub-uri de producție si servicii de logistică din țară.

Business Park Ștefănești, localizat în zona de nord a Bucureștiului, cu acces facil la Centura Bucureștiului. Locația permite conexiunea rapidă cu centrul Bucureștiului prin autostrada A2.

Proiectul va cuprinde trei facilități industriale care totalizează o suprafață închiriabilă de 18.000 de metri pătrați, dispuse pe un teren de 45.000 metri pătrați. Împreună, cele trei clădiri vor oferi până la 24 unități de închiriat, cu suprafețe de depozitare de la 500 la 1.500 metri pătrați. Fiecare modul dispune de cel puțin 1 drive-in, cât și o rampă de andocare.

Business Park Chitila, localizat în zona de nord - vest a Bucureștiului, cu acces direct la Centura Bucureștiului, proiectul beneficiază de asemenea de conexiune rapidă cu centrul capitalei, cât și cu autostrada A1 și drumul național DN7. Proiectul are 13 clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 7.000 metri pătrați, dispuse pe un teren de 18.100 metri pătrați. Cele 13 hale dispun de spații de depozitare cuprinse între 200 și 600 metri pătrați și de spații de birouri cu suprafețe cuprinse între 50 și 180 metri pătrați.

“Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se dezvoltă în continuare. După progresul avut în urma creșterii industriei e-commerce, am identificat un nou target cu mare potențial: companiile mici și mijlocii care caută spații moderne de depozitare'', a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

La finalul anului 2021, portofoliul Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se întinde pe o suprafață de peste 261.000 metri pătrați, cu un grad de ocupare de peste 95%, în diferite zone din România, cum ar fi Arad, București, Constanța, Oradea, Pitești și Timișoara. Printre proiectele care consolidează activitățile de logistică și ale companiei se numără Pitești Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanța Business Park, Business Park Chitila, Business Park Ștefănești, Timișoara Industrial Park, Industrial Park West Arad și Industrial Park West Oradea.

Citeste si:
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading
Concurența a autorizat preluarea Aqua Bilbor de către Prime Capital Invest și grupul din care fac parte Agro-Chirnogi și Maria Trading

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri.

Gestionat de peste 240 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3.2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021. Aproximativ 95,9% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Globalworth a semnat un parteneriat cu Catted pentru zona de industrie ușoară și logistică