Lectură de 2 minute

18 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Glami: 75% dintre români vor cumpăra articole noi de îmbrăcăminte de Black Friday anul acesta

Roxana Vasile

Aproximativ 75% dintre români intenționează să cumpere articole de modă de Black Friday, dar 47% dintre cumpărători nu au planificat achiziții specifice, ci doar caută cele mai bune oferte, potrivit unui studiu GLAMI Fashion (Re)search despre  preferințele consumatorilor în sezonul rece. Doar 2% dintre participanții la studiu intenționează să cumpere mai ales offline anul acesta.

Românii vor să facă cumpărături în noiembrie și decembrie 2021, în mod tradițional lunile de sezon înalt în comerțul electronic. Aproape 68% dintre clienții români vor alege să cumpere mai ales online în acest interval de timp, în timp ce 25% vor cumpăra atât online, cât și offline (50/50). Când au fost întrebați despre principalul avantaj al comenzilor online, compararea prețurilor a fost invocată drept cel mai puternic factor de convingere, alături de confort.

Digitalizarea în fashion

Tendința de cumpărături online a continuat să crească încă din primele zile ale pandemiei și pare să accelereze digitalizarea industriei modei, determinând mai mulți clienți să aibă încredere și să aleagă cumpărăturile online față de cele offline. Atunci când au posibilitatea de-a cumpăra într-un magazin fizic versus de-a comanda online de la același magazin, românii aleg online (58%).

Retail jobs

Pe de altă parte, 8% dintre participanții la sondaj au declarat clar că sunt conștienți de frenezia online de Black Friday, dar nu vor cumpăra nimic anul acesta, în timp ce 16% dintre persoanele care au răspuns sondajului au declarat că sunt încă în dezbatere cu privire la comenzile lor de Black Friday.

Jumătate dintre persoanele care nu intenționează să cumpere piese de îmbrăcăminte de Black Friday (48%) spun că vânzările și reducerile sunt disponibile pe tot parcursul anului, astfel încât achizițiile din noiembrie sunt opționale.

Aproximativ 10% dintre respondenții care nu vor cumpăra articole de modă în această ediție de Black Friday au declarat că se vor concentra pe produsele la care pot economisi mai mult, cum ar fi electronicele. Și 20% dintre acești respondenți se tem încă să cumpere obiecte inutile în această perioadă, când bugetele sunt reduse.

Gami se angajează să dezvăluie date și informații convingătoare despre starea sectoarelor de comerț electronic din țările în care își desfășoară activitatea, prin proiectul de analiză pe termen lung Fashion (Re)search, cât și prin alte rapoarte interne comunicate mass-media locale, pe toate cele 17 piețe pe care Glami este prezent.

Citeste si:
Magazinul viitorului: consumatorii vor o experiență high-tech, premium, dar la prețuri accesibile

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Glami: 75% dintre români vor cumpăra articole noi de îmbrăcăminte de Black Friday anul acesta