Lectură de 2 minute

08 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Gigantul mexican Bimbo va fi prezent în 34 de țări pe 4 continente, odată cu preluarea Vel Pitar

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupo Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume își anunță intrarea pe piața din România odată cu achiziția Vel Pitar.

Sursa foto: Shutterstock.com

Compania Vel Pitar a fost fondată în 1999, iar în prezent deține 10 fabrici de panificație pe tot teritoriul României. Compania are peste 1.800 de angajați și un portofoliu extins, cu peste 12 mărci recunoscute de pâine precum și alte produse de panificație. Vel Pitar este cel mai mare producător de produse de panificație proaspete din România. Printre cele mai cunoscute branduri Vel Pitar se numără: French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Prin intermediul acestei achiziții, Grupul Bimbo continuă să-și consolideze poziția de lider global în produse alimentare, din cereale. Odată cu achiziția Vel Pitar compania cu sediul central în Mexic este acum prezentă în 34 de țări de pe 4 continente.

Vel Pitar se alătură diviziei EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) avându-l la conducere pe Jose Luis Saiz, care la rândul său îi raportează Directorului General Operațional al grupului.

Grupo Bimbo este liderul și cea mai mare companie din lume din domeniul panificației și un jucător important în piața de produse de impuls. Grupo Bimbo deține 214 facilități de producție și peste 1.600 de centre de vanzare plasate strategic în 34 de tări de pe teritoriul a 4 continente: America, Europa, Asia și Africa. Categoriile sale importante de produse includ printre altele pâinea feliată, panificația mică, prăjituri, pâine prăjită, brioșe, covrigi, tortilla & lipii, specialități. Grupo Bimbo fabrică peste 10.000 de produse și deține una dintre cele mai de mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, peste 55.000 de rute de vânzare și peste 141,000 de angajați. Compania este prezentă la bursa Mexicană (Mexican Stock Exchange) BMV, simbol bursier BIMBO și in piața extra-bursieră din Statele Unite cu nivelul 1 ADR, simbol bursier BIMBOY.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gigantul mexican Bimbo va fi prezent în 34 de țări pe 4 continente, odată cu preluarea Vel Pitar