Lectură de 3 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Ghișeul.ro își face aplicație mobile, finanțată de Mastercard și dezvoltată alături de Tremend Software Consulting

Anca Olteanu

Mastercard și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au început, în această săptămână, demersul pentru dezvoltarea aplicației mobile Ghișeul.ro. Finanțată de Mastercard și dezvoltată alături Tremend Software Consulting, aplicația va integra toate standardele și reglementările de conformitate actuale, și va fi pusă gratuit la dispoziția ADR, pentru a fi utilizată apoi la scară largă pe teritoriul țării.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro se adresează tuturor cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, reprezentând o soluție accesibilă și rapidă pentru achitarea taxelor și a impozitelor către statul român.

Numărul de tranzacții înregistrate în platformă a crescut cu 230% în 2021 comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în timp ce valoarea sumelor plătite a crescut cu 250% raportat la semestrul I al anului trecut.

Aplicație de mobile Ghișeul.ro 

Aplicația va pune la dispoziția utilizatorilor toate funcționalitățile platformei web Ghișeul.ro, care vor avea posibilitatea de a achita peste 300 de taxe și servicii publice, în orice moment și de oriunde.

Aplicația mobilă va integra cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii și opțiuni, de la înregistrare și autentificare biometrică la posibilitatea de înrolare carduri, istoricul tranzacțiilor, activarea notificărilor utile, opțiuni de filtrare informații și situația la zi a datoriilor și plăților, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

Citeste si:
Miele a lansat o nouă versiune a aplicației de mobil

„Începând de anul trecut, împreună cu echipa ADR, am reușit să introducem în sistem noi funcționalităţi care au generat beneficii pentru utilizatori, făcând ca plata taxelor şi serviciilor să fie mai uşoară, mai sigură şi mai rapidă. În continuare, scopul nostru este să livrăm o aplicație la fel de ușor de folosit precum aplicațiile rețelelor sociale, utilizate deja de milioane de români. Dezvoltarea acestei aplicații mobile reflectă preocuparea noastră pentru diversificarea serviciilor digitale și dorința constantă de a aduce platformele gestionate de statul român mai aproape de nevoile cetățenilor, prin utilizarea tehnologiilor inovative. Împreună, scoatem statul din statul la coadă și digitalizăm România”, a spus Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

„Odată cu dezvoltarea aplicației mobile Ghiseul.ro, parcurgem încă un pas în direcția digitalizării României, prin dezvoltarea acestei platforme, în care suntem implicați încă de la stadiul de idee, în urmă cu peste 10 ani, precum și pe parcurs, odată cu etapele sale de dezvoltare. Suntem bucuroși să susținem acest demers și să venim în întâmpinarea utilizatorilor, care vor putea acum să își verifice sau să plătească taxele și impozitele de pe telefonul mobil, în deplină siguranță, oricând și de oriunde”, a declarat Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard România și Croația.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro va fi disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store, putând fi descărcată și utilizată în mod gratuit de către toți utilizatorii.

Peste 1 milion de utilizatori înscriși pe platforma Ghișeul.ro în 2021

Citeste si:
CEC Bank și Mastercard lansează Pachetul Start-Up Localnicii, un produs bancar destinat business-urilor locale aflate la început de drum

Conform unui raport al Autorității pentru Digitalizarea României, în perioada ianuarie – iulie 2021, în platforma Ghiseul.ro au fost înregistrate peste 1,7 milioane de tranzacții, toate cu zero comision pentru contribuabili, iar plățile efectuate prin Ghișeul.ro au totalizat peste 760 de milioane de lei.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. 

Înființată în 2020, Autoritatea pentru Digitalizarea României are rolul de a realiza și asigura implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul digitalizării. 

 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ghișeul.ro își face aplicație mobile, finanțată de Mastercard și dezvoltată alături de Tremend Software Consulting