Lectură de 2 minute

11 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Germanii de la BAUER au inaugurat fabrica din Brașov și plănuiesc investiții de 50 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul german BAUER, unul dintre liderii pieței mondiale în domeniul producerii de compresoare cu medie și înaltă presiune de până la 500 bar, și-a deschis fabrică nouă la Ghimbav. Compania a devenit cunoscută în întreaga lume datorită compresoarelor sale, care încarcă buteliile de aer respirabil pentru pompieri și scafandri. 
 

Sursa foto: Bauer Kompressoren-Romania/ Facebook

Fabrica din Ghimbav a început producția în luna februarie anul acesta, iar în luna octombrie a avut loc inaugurarea oficială, în prezența proprietarilor grupului BAUER, respectiv d-na Dr. Monika Bayat, dl. Bayat si dl. Bauer. Locația din Ghimbav are deja un număr de 150 de angajați, care își desfășoară activitatea atât în zona de producție, cât și în zona de cercetare și dezvoltare. Din portofoliul grupului BAUER, la Ghimbav se produc atât compresoarele cu piston, cât și cele cu șurub de diferite modele, mărimi, presiuni pentru diverse aplicații.

Obiectivul companiei germane în ceea ce privește fabrica de la Ghimbav este de a-și extinde capacitățile actuale de producție, ca răspuns la necesarul tot mai mare din piața de specialitate, plecând de la o strategie bine definită, bazată pe dezvoltarea tehnologică în domeniu și pe internalizarea sistemelor productive.

Planul de investiții al fabricii BAUER KOMPRESSOREN din Ghimbav pentru perioada 2022-2032 este de peste 50 milioane Euro, constând în 2 etape și cuprinzând construcția unei site modern în avangarda tehnologiei. Conform planului strategic, fabrica din Ghimbav va avea o capacitate anuală de 28.000 compresoare.

Țara noastră rămâne în continuare foarte atractivă pentru investitorii străini, iar această investiție este una dintre cele mai importante în ultimii ani din Brașov, județ cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată, fiind susținută de o forță de muncă bine calificată.

Sorin Poteraș, General Manager BAUER Kompressoren România

Grupul BAUER a fost fondat în anul 1946 în München și are la nivel mondial peste 1300 de angajați, din care peste 50% în Germania. Are 25 de sucursale în întreaga lume, peste 350 de parteneri de vânzări și peste 600 de stații de servisare. BAUER, cu 90% cotă de export, produce atât compresoare de aer respirat, compresoare industriale, sisteme complexe de compresoare, cât și stații de alimentare pentru gaz, biogaz și hidrogen. Sistemele BAUER de comprimare a aerului și a gazelor nobile sunt utilizate în aproape toate sectoarele industriale. Sistemele inteligente de comprimare și măsurare a gazelor pot fi integrate în procesele de producție, după standardele Industry 4.0.

Citeste si:
Primul trimestru din an pentru Nestlé: Europa crește, America de Nord raportează scăderi
Primul trimestru din an pentru Nestlé: Europa crește, America de Nord raportează scăderi
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Germanii de la BAUER au inaugurat fabrica din Brașov și plănuiesc investiții de 50 milioane de euro