Lectură de 3 minute

29 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Gebrüder Weiss România a expediat cu 30% mai multe mărfuri în 2021 prin serviciul home delivery

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, anunță o creștere cu peste 30% a volumului de mărfuri transportate anul trecut prin serviciul home delivery, nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (minim 25 kilograme). De asemenea, și cifra de afaceri realizată pentru această linie de business a crescut cu circa 6%, comparativ cu 2020.

Astfel, în 2021, compania a transportat circa 33.500 tone de mărfuri, direct la domiciliu, comparativ cu 25.500 tone, în 2020. În același timp, numărul de transporturi a scăzut ușor, cu 2%, de la 150.500 de transporturi în 2020, la 147.500 în 2021. Acest lucru a fost determinat și de eforturile Gebrüder Weiss România de a optimiza cât mai bine transporturile pentru a veni în întâmpinarea clienților, dar și pentru a susține politica locală de sustenabilitate.

“Pentru al treilea an consecutiv, serviciul de Home Delivery raportează creșteri ale principalilor indicatori de performanță, fapt ce confirmă, o dată în plus, avantajele pe care le putem oferi clienților noștri pe acest segment. Evoluția din 2021 se datorează, în principal, adăugării în portofoliu a unor noi clienți, cât și consolidării relației cu colaboratorii deja existenți”, a declarat Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România.

Serviciul home delivery a fost lansat pe piața din România în 2018 și se adresează cu precădere segmentului e-commerce, pentru acele produse a căror greutate individuală depășește 25 kg. Prin urmare, principalii clienți ai Gebrüder Weiss România pe această linie de business activează în industrii precum retail (mobilier, electronice și electrocasnice) și amenajări interioare.

“Home Delivery este un serviciu foarte bine primit atât de clienții noștri, cât și de destinatarii finali, care beneficiază de livrare la locul de utilizare/ domiciliu cu doi livratori, livrări expres (24/48h) și în zilele de sâmbătă. În plus, în cadrul serviciului Home Delivery asigurăm, la cerere, și montaj, instalare, colectare ambalaje, eliminarea deșeurilor reprezentate de aparatele vechi, precum și gestionarea retururilor, aceste fiind unele dintre principalele avantaje competitive”, a mai spus Viorel Leca.

Sectoul e-commerce, la același nivel ca în 2021

Un impact pozitiv în creșterea business-ului pe segmentul Home Delivery a avut și majorarea pieței de e-commerce. Potrivit unui studiu ARMO & GpeC, sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aproximativ 10% mai mult decât în 2020.

De altfel, și reprezentantul Gebrüder Weiss România preconizează că apetitul consumatorilor din România față de comandarea online a diverselor categorii de bunuri va rămâne, în acest an, cel puțin la același nivel ca în 2021. Compania mizează pe o nouă creștere a performanțelor serviciului Home Delivery de-a lungul lui 2022.

“Și anul acesta ne concentrăm pe consolidarea portofoliului de clienți și promovarea atributelor cu valoare adăugată, precum montaj, instalare, gestionarea retururilor. În plus, analizăm toate aspectele privind achiziția și impactul utilizării de vehicule electrice pentru livrările Home Delivery”, a mai spus Viorel Leca.

Citeste si:
Industria care a investit 88 milioane de euro în reclame TV. Care sunt cele mai promovate dulciuri în România
Industria care a investit 88 milioane de euro în reclame TV. Care sunt cele mai promovate dulciuri în România

În acest moment, serviciul home delivery acoperă livrări la nivelul întregii țări. Printre acestea se numără faptul că destinatarul are nevoie ca livrarea să se facă în interiorul locuinței, manipularea bunurilor ce se pretează a fi livrate în cadrul acestui serviciu poate fi realizată de două persoane, în timp ce livrarea trebuie să fie flexibilă.

Gebrüder Weiss, prezent pe piața din România din 1994, se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova, ce însumează aproximativ 70.000 metri pătrați. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo, Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gebrüder Weiss România a expediat cu 30% mai multe mărfuri în 2021 prin serviciul home delivery