Lectură de 3 minute

04 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Gap închide toate cele 81 de magazine din Marea Britanie și Irlanda și va funcționa exclusiv online

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Gap a anunțat închiderea tuturor celor 81 de magazine din Marea Britanie și Irlanda, iar retailerul și-a mutat afacerea doar în online, scrie Daily Mail. Închiderile pe etape ale magazinelor vor începe în august și vor continua până în septembrie, a anunțat lanțul american de haine.

Închiderea magazinelor din Marea Britanie și Irlanda vine după un an de blocări din cauza pandemiei care au afectat puternic retailul în Marea Britanie.

Într-o declarație, Gap a explicat că „dinamica pieței” este responsabilă pentru închideri și a promis să ofere ajutor personalului care va rămâne fără loc de muncă. Însă, retailerul nu a menționat exact câți angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

„În Regatul Unit și Europa, vom menține afacerea noastră Gap în mediul online. Afacerea de comerț electronic continuă să crească și dorim să ne întâlnim clienții acolo unde cumpără. Devenim o primă afacere digitală și căutăm un partener care să ne ajute să conducem afacerea noastră online.

Cu toate acestea, din cauza dinamicii pieței din Regatul Unit și Irlanda, am împărtășit astăzi echipei noastre că propunem să închidem toate magazinele Gap Specialty și Gap Outlet din Regatul Unit și Republica Irlanda într-o etapă de la sfârșitul lunii august până la sfârșitul lunii septembrie 2021.

Trecem cu atenție la procesul de consultare cu echipa noastră europeană și vom oferi asistență pentru tranziție colegilor noștri, odată cu închiderea magazinelor'', au declarat reprezentanții Gap.

Gap a avut pierderi de 40,7 milioane de lire sterline

Începând cu 1 februarie 2020, vânzările cu amănuntul din Marea Britanie ale Gap au scăzut cu 9,5% până la 195,1 milioane de lire sterline. Pierderile sale din exploatare au fost de 40,7 milioane de lire sterline.

La începutul acestei luni, Gap a anunțat că intenționează să închidă 19 magazine din Marea Britanie și Irlanda la sfârșitul lunii iulie. Retailerul a declarat că va lua decizia odată cu închiderea altor 50 de magazine independente și outleturi, deși grupul a anunțat că își evaluează încă portofoliul ca parte a unei revizuiri strategice începute anul trecut.

Citeste si:
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 
S-a deschis încă un mall în România: peste 100 de milioane de euro investiți în noul centru comercial 

În februarie, rapoartele au arătat că retailerul american Gap se afla în conflict cu proprietarii spațiilor închiriate după ce a promis că va închide magazinele în iulie. Gap a declarat că va închide definitiv unul dintre cele două magazine Oxford Street din Londra în decembrie anul trecut.

De asemenea, retailerul are în vedere reducerea numărului de magazine și în Franța și Italia.

Înființată în 1969, cu sediul central în San Francisco, firma s-a luptat în ultimii ani, la fel ca majoritatea comercianților cu amănuntul, cu închiderea magazinelor fizice.

Șeful global din octombrie 2020, Mark Breitbard, a anunțat în cadrul unei reuniuni a investitorilor o restructurare majoră care va îndepărta strategia de afaceri de la a deține magazine la a muta afacerea în online.

„Una dintre opțiunile care se explorează este posibila închidere a magazinelor noastre Gap din Marea Britanie, Franța, Irlanda și Italia la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2021”, a explicat Mark Breitbard.

Gap a mai spus că va închide 220 din magazinele sale din centrele comerciale din SUA - sau o treime din baza de magazine - până la începutul anului 2024. La apogeul succesului, Gap era unul dintre cele mai recunoscute branduri din lume, cu magazine în SUA, Europa și Asia.

Decizia Gap vine la doar câteva luni după ce gigantul de haine de stradă Debenhams a confirmat că va închide ultimul magazin rămas. Brandul Debenhams continuă online după ce a fost cumpărat de retailerul Boohoo pentru 55 de milioane de lire sterline, în ianuarie. Mai mult, și Topshop Arcadia și-a închis magazinele în aceeași perioadă, cei doi retaileri lăsând în jur de 23.000 de persoane fără loc de muncă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gap închide toate cele 81 de magazine din Marea Britanie și Irlanda și va funcționa exclusiv online