Lectură de 3 minute

14 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Furnizorul de logistică pentru ecommerce HelpShip închiriază încă un spațiu în CTPark Oradea Cargo Terminal

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CTP a închiriat 12.500 mp de spațiu de depozitare în CTPark Oradea Cargo Terminal, primul parc industrial din România cu un terminal cargo aerian, către HelpShip, un furnizor de top de soluții de e-fulfillment și logistică, parte a grupului și rețelei logistice euShipments.com.
 

Sursa foto: HelpShip

Extinderea reflectă creșterea rapidă a HelpShip, care și-a dublat capacitatea operațională de la 5.300 mp în mai puțin de un an. Această mișcare strategică este un răspuns la cererea tot mai mare de servicii de fulfillment și logistică determinată de creșterea rapidă a comerțului electronic în România, a doua cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est (ECE). Expansiunea HelpShip se aliniază cu angajamentul său de a oferi soluții logistice eficiente și de încredere portofoliului său în creștere de clienți de comerț electronic.

Poziția privilegiată a depozitului în cadrul parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal asigură o conectivitate perfectă către rutele cheie de transport, facilitând distribuția rapidă și eficientă a mărfurilor. Cu centrul său de fulfillment strategic amplasat în CTPark Oradea Cargo Terminal, HelpShip realizează livrări în ziua următoare atât către România, cât și către Ungaria, respectiv în 48 de ore pentru livrările către Bulgaria, Croația, Slovenia, Slovacia și în 3 până la 5 zile lucrătoare pentru livrările către restul UE. Hub-ul logistic din Oradea oferă, de asemenea, o conexiune directă către alte locații ale rețelei logistice euShipments.com: Ruse (Bulgaria), Zagreb (Croația), Senec (Slovacia) și Ljubljana (Slovenia) printr-o rută zilnică de transport.
Creșterea cumpărăturilor online, accelerată de boom-ul AI, digitalizarea globală și efectele pandemiei de Covid-19, a determinat multe afaceri de comerț electronic din regiune să exploreze oportunități de extindere și să externalizeze nevoile lor logistice către parteneri de încredere, precum HelpShip.

Clienții HelpShip beneficiază de acces cuprinzător la rețeaua de fulfillment și livrare la nivelul întregii UE oferită de euShipments.com.

Am început cu propriul meu magazin online și m-am confruntat cu numeroase provocări în lanțul de aprovizionare. Această experiență a evidențiat oportunitatea de a crea o companie de fulfillment care să optimizeze aceste procese. În prezent, procesăm aproximativ 500.000 de comenzi pe lună și ne propunem să menținem acest volum până la sfârșitul anului.

Ștefan Popa, CEO HelpShip

CTPark Oradea Cargo Terminal este construit pe o suprafață de 14,4 hectare și include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 60.000 mp și numeroase elemente de infrastructură specifice, cum ar fi rampa de parcare pentru aeronave sau căile de acces care leagă rampa de parcare a aeronavelor de pista aeroportului.

Amplasat în partea vestică a României, la doar 10 km distanță de Borș, cel mai mare punct de frontieră de pe granița vestică, CTPark Oradea Cargo Terminal beneficiază de conexiune directă cu Aeroportul Oradea și cu centrul industrial Eurobusiness II, dar și cu mari orașe învecinate precum Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Deva, Debrecen și Budapesta.

Citeste si:
H.Essers, o companie belgiană de transport și logistică cu depozite de produse chimice în București și Oradea, achiziționează compania franceză de transport TFMO
H.Essers, o companie belgiană de transport și logistică cu depozite de produse chimice în București și Oradea, achiziționează compania franceză de transport TFMO

Romania este a doua cea mai mare piață pentru CTP, reprezentând peste 2,9 milioane de metri pătrați din portofoliul său de spații industriale și logistice de clasă A în peste 15 orașe din România, printre care Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

CTP este proprietar, dezvoltator și manager listat din Europa al proprietăților imobiliare industriale și logistice, deținând 11,2 milioane mp de GLA în 10 țări la 30 septembrie 2023.

HelpShip este un furnizor de top din România de soluții de fulfillment pentru comerțul electronic și livrări transfrontaliere. Fiind parte a rețelei logistice euShipments.com, care acoperă întreaga UE, compania oferă comercianților online locali și internaționali peste 600 de metode de livrare, inclusiv opțiunea convenabilă de plată ramburs în 17 țări europene. Principalul centru de fulfillment al companiei este situat la CTPark Oradea Cargo Terminal, la granița româno-ungară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Furnizorul de logistică pentru ecommerce HelpShip închiriază încă un spațiu în CTPark Oradea Cargo Terminal