Lectură de 2 minute

10 Sep 2014 - Știri și Noutăți

Fundatia Comunitara Bucuresti lanseaza a doua editie a 'Fondului Mega Image pentru Comunitate'

Mega Image impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti, lanseaza al doilea apel de finantare de proiecte din “Fondul Mega Image pentru Comunitate” adresat locuitorilor si organizatiilor bucurestene. Fondul ofera finantari in valoare totala de 60.000 lei pentru 6 proiecte din Bucuresti si Ilfov care reactiveaza spiritul de comunitate al locuitorilor. Fondul Mega Image pentru Comunitate este finantat de Delhaize Group si gestionat de catre Fundatia Comunitara Bucuresti. 

Cu ajutorul finantarii din prima editie a Fondului Mega Image pentru Comunitate, 10 proiecte din Bucuresti si Ilfov au fost puse in practica, in diverse domenii din comunitate. 40 de tineri intre 14 si 18 ani au invatat sa reconditioneze biciclete, urmand cursurile Scolii de Mecanica de Biciclete organizate de Bita Color. Asociatia Corporeanima a inchis strada pentru o competitie sportiva dedicata copiilor din cartierul Costeasca. Locuitorii de pe doua strazi din Ferentari au renovat o scara de bloc si gradina unei scoli din cartier, cu sprijinul Fundatiei Policy Center for Roma and Minorities. 

Fondul Mega Image pentru Comunitate sprijina si in acest an o varietate de proiecte care sustin coeziunea in cadrul comunitatilor, in jurul unor teme precum spiritul civic, buna vecinatate, ecologia, mancarea sanatoasa, educatia si alte domenii. Grupurile de initiativa, organizatiile neguvernamentale, precum si locuitorii din Bucuresti si Ilfov, sunt stimulati in acest fel sa colaboreze in proiecte ce readuc oamenilor bucuria de a locui impreuna. In acest an, proiectele castigatoare vor fi alese dintre cele al caror rezultat ramane si dupa terminarea proiectului.

Fondul, cu o valoare de maximum 60.000 lei, va fi acordat pentru 6 proiecte castigatoare care vor fi finantate cu aproximativ 10.000 lei fiecare. Activitatile finantate se vor desfasura in Bucuresti si Ilfov.

Un juriu independent va evalua aplicatiile si va decide care sunt cele 6 proiecte castigatoare. Juriul este format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, comunitate si CSR.

Organizatiile non-profit sau persoanele fizice isi vor putea inscrie aplicatiile pana la data de 8 octombrie 2014. Selectia are loc pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar proiectele castigatoare vor fi facute publice pana la inceputul lunii decembrie. Finantarile vor fi acordate pe parcursul lunii decembrie, iar proiectele vor fi puse in practica pana in luna iunie 2015.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, selectie, precum si formularele de aplicatie sunt disponibile pe site-ul oficial al fondului http://mega-image.fundatiacomunitarabucuresti.ro/.

Citeste mai departe: