Lectură de 2 minute

12 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Fundația Coca-Cola a donat Crucii Roșii Române 250.000 de dolari pentru echipamente și kituri de testare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Fundația Coca-Cola donează Crucii Roșii Române 250.000 de dolari pentru achiziția de echipamente pentru protecția cadrelor medicale și kituri de testare a Covid-19, potrivit unui comunicat de presă al ONG-ului.

Fondurile oferite fac posibilă achiziționarea a:

  • 5.000 de seturi de protecție pentru personalul medical ce conțin măști de tip FFP2/FFP3 și mănuși de protecție;
  • 100 de seturi care asigură 100.000 de testări Covid-19 - echivalentul a aproximativ 50% din totalul de testari realizate pana in prezent pe teritoriul Romaniei

„În această perioadă fără precedent, prioritatea Crucii Roșii Române este de a ajuta comunitatea să se pregătească și să răspundă la impactul pandemiei. Mulțumim Fundației Coca-Cola care s-a alăturat demersurilor organizației noastre prin fonduri dedicate achiziționării de echipamente de protecție si testare atât de necesare unităților sanitare. Fiecare sprijin ne face tot mai uniți si mai puternici în această luptă“, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

„Provocările aduse de această perioadă ne-au unit și ne-au determinat să colaborăm și mai strâns, în ciuda distanței fizice. Am învățat mai mult decât oricând despre importanța implicării. Această nouă donație, pe care ne bucurăm că putem să o oferim prin Fundația Coca-Cola Crucii Roșii Române, exprimă angajamentul nostru de a rămâne aproape de comunitate și de toți cei care, în perioada aceasta, duc o luptă dificilă sau încearcă să-i ajute pe cei vulnerabili: personalul medical, Crucea Roșie Română, ONG-uri și inițiative de sprijin, mediu privat și cetățeni. Le mulțumim pentru tot ceea ce fac, pentru fiecare gest de grijă și implicare”, a spus Costi Bratu, Public Affairs and Communication Manager, Coca-Cola România.

Sistemul Coca-Cola în România a mai donat către Crucea Roșie Română produse si fonduri pentru echipamente medicale, în valoare totala de 200.000 euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fundația Coca-Cola a donat Crucii Roșii Române 250.000 de dolari pentru echipamente și kituri de testare