Lectură de 4 minute

15 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Fundația BricoDépôt dă startul primei sale campanii de finanţare: „Casele bune schimbă vieţi”

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

 Brico Dépôt România anunță lansarea primei campanii de finanţare a fundației sale, sub sloganul „Casele bune schimbă vieţi”, prin care care va investi în proiectele de îmbunătățire a condițiilor de locuit.

Misiunea principală a Fundaţiei BricoDépôt o reprezintă îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, ȋn comunitățile dezavantajate din Romȃnia.

„Împreună, mergem mai departe, aşadar astăzi lansăm prima noastră campanie de finanţare, „Casele bune schimbă vieţi”. Timp de 10 zile, până la data de 23 iulie 2020, orice organizaţie non-guvernamentală din Romȃnia care ȋndeplineşte condiţiile din regulamentul campaniei, poate aplica pentru finanţarea cu până la 27.000 de lei a unui proiect de ȋmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia. Bugetul total al campaniei este de 270.000 de lei, aşadar, după analiza aplicaţiilor primite, vom selecta 10 proiecte care vor primi finanţare”, spune Ştefan Urziceanu, manager al fundaţiei BricoDépôt şi consultant CSR, Brico Dépôt România.

Regulamentul complet al campaniei, criteriile de acordare a finanțărilor, formularul de aplicare şi calendarul campaniei pot fi consultate pe website-ul oficial al Brico Depôt, în secțiunea dedicată Fundației BricoDépôt: https://www.bricodepot.ro/fundatie/.

Conform celui mai recent raport publicat de către Institutul Național de Statistică, ȋn ceea ce priveşte dimensiunile incluziunii sociale ȋn România, problemele de locuit afectează aproape o treime din populaţia ţării noastre (32,9%). Mai mult, rezultatele studiului despre condiţiile de viaţă ale populaţiei din România, publicat ȋn 2019 de către aceeaşi instituţie, arată că aproape 28% din totalul locuinţelor din România nu au grup sanitar şi duş, ȋn timp ce, ȋn mediul rural, procentul urcă la peste 53%.

Fundaţia BricoDépôt are deja un prim proiect în desfășurare, demarat încă din momentul înființării, din 2019. Beneficiarul proiectului, Asociația Casa Ioana, oferă adăpost şi consiliere femeilor și copiilor care se confruntă cu violența domestică. Grupul Kingfisher şi Fundația BricoDépôt și-au asumat misiunea de a finanţa refacerea curţii interioare a unuia dintre centrele asociației, proiect finalizat cu succes și renovarea completă a celui de-al doilea centru pe care Asociaţia Casa Ioana îl deține în Bucureşti, proiect ȋn desfăşurare. Investițiile alocate au fost de 32.000 de lei, respectiv 340.000 de lei.

Implicarea Brico Dépôt în pandemie

Brico Dépôt România şi Fundaţia BricoDépôt s-au implicat şi continuă să se implice ȋn lupta ȋmpotriva pandemiei COVID-19 şi a răspândirii noului virus. Pentru ȋnceput, Fundaţia BricoDépôt a ȋncheiat un parteneriat naţional cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, ȋn cadrul căruia a fost alocată o contribuţie de 50.000 de euro, la „Fondul de Urgenţă”. Brico Dépôt România a continuat lista de proiecte menite să ȋmbunăţească siguranţa populaţiei, ȋn contextul pandemiei, prin donarea unui total de peste 80.000 de măşti de protecţie, ȋn cadrul unor programe naţionale, precum „Fondul de Urgenţă” (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare), „România Salvează România” (Crucea Roşie România), „Scut pentru Spitale” (Asociaţia Zi de Bine) şi „Reuşim Împreună” (Asociaţia Dăruieşte Viaţă), iar cu ajutorul echipelor locale Brico Dépôt din ȋntreaga ţară, au fost ȋncheiate mai mult de 15 parteneriate locale, pentru donaţii ȋn produse din magazinele Brico Dépôt. În plus, Brico Dépôt România a fost susţinător principal al festivalului online „Solidar Local”, organizat pentru sprijinul cadrelor medicale din prima linie, ȋn cadrul căruia biletul de acces a fost o donaţie către Asociaţia Dăruieşte Viaţă. Valoarea totală a acestor iniţiative este, până ȋn prezent, de aproape 120.000 de euro.

Brico Depôt România este parte a grupului Kingfisher, companie internațională de îmbunătățire a locuinței, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt.

Citeste si:
Produse locale, din jurul Munților Făgăraș, la un click distanță în noul magazin online, Roadele Munților
Produse locale, din jurul Munților Făgăraș, la un click distanță în noul magazin online, Roadele Munților

Fundaţia BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, parte a Grupului Kingfisher, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fundația BricoDépôt dă startul primei sale campanii de finanţare: „Casele bune schimbă vieţi”