Lectură de un minut

06 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Fuchs Condimente extinde fabrica din Curtea de Argeș cu 14 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Fuchs Condimente Romania, parte din grupul german Fuchs, anunță o investiție de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeș. Noul proiect, programat să fie finalizat în vara anului viitor, constă în lărgirea capacităților logistice și de producție, precum și în automatizarea proceselor de producție.

Sursa foto: Fuchs Condimente

Fuchs va aloca 14 milioane de euro – investiție proprie – în extinderea centrului logistic și de producție, care aproape își va dubla capacitatea: de la 11.084 de metri pătrați (cât totalizează, în prezent), la 21.338 de metri pătrați. Noua hală de producție va fi dotată cu echipamente de ultimă generație, printre care și o nouă facilitate de malaxare condimente.

Totodată, investiția va permite companiei să-și extindă și portofoliul de produse.

„Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei și la consolidarea poziției companiei pe piața locală”, subliniază Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente Romania.

Construcția noului centru logistic și de producție demarează în luna septembrie și este programată să fie finalizată în august 2024. De asemenea, noua fabrica va juca un rol strategic în automatizarea proceselor de producție.

Fuchs Condimente Romania este prezentă pe piața locală din 2001. Pentru clienții săi din retail, industria hotelieră, gastronomie, catering și industria alimentară, producătorul dezvoltă soluții specifice și produse personalizate. Compania are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner și Ubena. Fuchs Condimente Romania face parte din Grupul Fuchs, fondat de Dieter Fuchs, în 1952, în orașul Diessen (Germania), ca afacere de familie. În următorii 25 ani de la înființare, Grupul s-a extins în Franța, în Statele Unite, în Brazilia – unde condimentele sunt crescute în plantații controlate și atent selecționate – iar mai apoi, în China. Astăzi, Grupul Fuchs este prezent în 10 țări, de pe 4 continente, având peste 3.000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fuchs Condimente extinde fabrica din Curtea de Argeș cu 14 milioane de euro