Lectură de 2 minute

15 Mai 2024 - Știri și Noutăți

FreyaPos sprijină micii retaileri români și oferă GRATUIT 100 de licențe software de gestionare a magazinului

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

FreyaPos, dezvoltator de soluții software pentru Horeca & Retail, anunță lansarea unei inițiative de susținere a micilor retaileri din România prin furnizarea gratuită a 100 de licențe software de gestionare a magazinului. Această campanie face parte din angajamentul companiei de a sprijini dezvoltarea micilor afaceri și de a facilita accesul acestora la instrumente esențiale pentru administrarea eficientă a activității. Un alt argument care a stat la baza demersului este procentul mic al celor ce folosesc un soft pentru vânzare și gestiune magazin - din cele 10.600 de magazine din micul retail, doar 2.977 dispun de o soluție software pentru vânzare, ceea ce subliniază necesitatea unei astfel de campanii (conform unui studiu propriu FreyaPos).

Sursa foto: FreyaPOS

Micile magazine din România se confruntă cu o serie de provocări. Printre acestea se numără gestionarea manuală a stocurilor, monitorizarea eficientă a vânzărilor și a fluxului de numerar, lipsa unor sisteme eficiente de contabilitate și raportare, precum și adaptarea la cerințele și schimbările pieței. În plus, introducerea taxei de returnare ambalaje, SGR, și obligativitatea raportării facturilor emise în SPV prin sistemul e-factura, reprezintă alte două aspecte complexe cu care aceste magazine se confruntă în procesul lor de operare zilnică. Costurile impuse de adoptarea tehnologiei și accesul limitat la resursele necesare pentru implementarea soluțiilor software moderne sunt alte obstacole semnificative întâmpinate de acești antreprenori. Toate aceste dificultăți pot limita dezvoltarea afacerii și competitivitatea lor pe piață.

FreyaPos se angajează să ofere un sprijin important prin furnizarea gratuită a unui software de gestiune a magazinului și suportul necesar pentru accesul la tehnologie. Freya Shop, produs FreyaPos, este o soluție ce permite micilor retaileri să gestioneze stocurile, să monitorizeze vânzările și să-și optimizeze operațiunile, contribuind astfel la creșterea eficienței și a profitabilității afacerii.

Deși evoluția viitoare a comerțului tradițional în România poate părea incertă, există oportunități de adaptare și inovare. Magazinele tradiționale pot continua să își consolideze prezența și să se concentreze pe oferirea de produse și experiențe unice, care să le diferențieze de retailerii moderni. De asemenea, investiția în digitalizare și tehnologie poate ajuta comercianții tradiționali să devină mai eficienți și mai atractivi pentru consumatori. Integrarea soluțiilor software moderne împreună cu adaptarea strategiilor de marketing și diversificarea gamei de produse pot contribui la creșterea competitivității și a sustenabilității afacerilor tradiționale în fața provocărilor actuale și viitoare.

Cu o experiență de peste 18 ani în domeniul software-ului de afaceri, FreyaPos oferă o suită completă de programe software integrate, special concepute pentru a răspunde nevoilor celor care dețin o afacere în Horeca & Retail. Aceste programe acoperă o gamă largă de funcționalități, incluzând sisteme de punct de vânzare (POS), gestiunea stocurilor și a inventarului, soluții de livrare și de control a fluxurilor în domeniul hotelier. Un aspect important al soluțiilor FreyaPOS este focusul permanent pe automatizare și eficiență operațională.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  FreyaPos sprijină micii retaileri români și oferă GRATUIT 100 de licențe software de gestionare a magazinului