Lectură de 2 minute

14 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Freshful by eMAG a început să doneze produse către Banca de Alimente: peste 11.000 de alimente s-au colectat

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Magazinul online Freshful by eMAG începe o colaborare cu Banca pentru Alimente București prin donarea produselor alimentare și nealimentare care sunt în termen și bune pentru consum.

Freshful colectează şi reciclează pungile din hârtie utilizate pentru livrarea cumpărăturilor, achiziționează maşini electrice noi, reprezentând 20% din totalul flotei, iar sistemele de energie regenerabilă alimentează depozitul propriu de 10.000 de metri pătrați din Ştefăneşti.

„Salutăm alăturarea Freshful la misiunea noastră în 2022. Sprijinul financiar pe care îl primim de la toți partenerii noștri face posibilă, în fiecare an, oferirea gratuită de alimente organizațiilor care au în grijă persoane aflate în diferite situații de risc. În anul 2021 Banca pentru Alimente București a colectat și distribuit peste 1.500 de tone de produse către mai mult de 140 de ONG-uri, care la rândul lor le-au direcționat către peste 42.000 de beneficiari. Fiecare nou partener ne onorează și ajută la succesul îndeplinirii misiunii noastre”, declară Gabriel Sescu, președintele Banca pentru Alimente București.

Freshful a donat 11.000 de produse alimentare

În prima lună de când a aderat la acest demers, Freshful a donat 11.000 de produse alimentare, iar acțiunile de donație vor continua periodic, cu obiectivul de a reduce la maximum cantitatea de alimente pe care compania ar fi nevoită să le caseze.

Banca Pentru Alimente București și-a început activitatea în anul 2016, colectând de atunci până în prezent, de la companiile donatoare, peste 3.200 de tone de alimente, ce au fost donate spre 30.000 de persoane aflate în situații vulnerabile. Anul acesta, Banca își propune să ajungă la un total de 4.000 de tone de alimente colectate la nivel de rețea, să deschidă banca regională de la Galați, iar în 2022 vrea să introducă compostoare în fiecare punct de colectare din țară și să implementeze un soft prin care să fie monitorizată zilnic cantitatea de alimente colectată.

Companie românească fondată în 2021, Freshful oferă, pe platforma online și în aplicațiile mobile, o varietate de peste 20.000 de produse alimentare și bunuri de larg consum de la parteneri și producători locali. Comenzile sunt livrate din depozitul cu temperatură controlată în mașini frigorifice până la ușa clientului 7 zile din 7, între orele 8.00-22.00.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Freshful by eMAG a început să doneze produse către Banca de Alimente: peste 11.000 de alimente s-au colectat