Lectură de 2 minute

16 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Frederico Monteiro va prelua funcția de director British American Tobacco în Europa Centrală și de Sud

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

British American Tobacco îl numește pe Frederico Monteiro la conducerea Ariei Europa Centrală și de Sud (CES) după ce Ram Addanki se retrage din activitate. Fred va coordona de la București operațiunile pentru șapte piețe: România, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Slovacia și Ungaria, potrivit unui comunicat de presă. 

Fred Monteiro, în prezent director regional de marketing pentru Europa și Africa de Nord (ENA), s-a alăturat BAT în Brazilia în urmă cu aproape 13 ani. În 2009 s-a mutat în Japonia, ocupând poziția de director de marketing și, ulterior, de director general. Fred Monteiro s-a mutat apoi la Londra, unde a preluat rolul de coordonator al echipei pentru produse și inovații și apoi pe cel de director de marketing pentru produsele cu risc redus.

În februarie 2019, Fred a devenit marketing manager pentru regiunea Europa și Africa de Nord, având o contribuție esențială la dezvoltarea puternică a noii categorii de produse pe toate piețele din regiunea Europa și Africa de Nord.

Ram Addanki, în prezent director al CES, a decis să se retragă din activitate după mai bine de 27 de ani petrecuți în cadrul BAT în diferite țări.

BAT este o companie cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv declarat este de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus.

Compania susține că țigările cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit științific. BAT se transformă într-o companie cu mai multe categorii de bunuri, axată pe consumatori și pe produse. BAT are peste 55.000 de angajați și operează în peste 180 de țări, cu 11 milioane de puncte de vânzare și 45 de fabrici în 43 de piețe.

Noile categorii de produse ale companiei includ țigări electronice, produse care încălzesc tutunul, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. În 2020, BAT a avut 13,5 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creștere de 3 milioane față de anul precedent. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde GBP în 2020 și profit din operațiuni de 9,9 miliarde GBP.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

British American Tobacco are peste 3.000 de angajați și creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție și aprovizionare și a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo.

SURSA: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Frederico Monteiro va prelua funcția de director British American Tobacco în Europa Centrală și de Sud