Lectură de 2 minute

29 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Fără reviste cu oferte în magazine? Care sunt retailerii care vor renunța la cataloagele promoționale

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerii francezi E.Leclerc și Cora au anunțat că vor renunța la bannerele printate din interiorul magazinelor, invocând intenția de sustenabilitate. 

Sursa foto: Michel-Edouard Leclerc/ Twitter

Vestea a fost anunțată de Michel-Edouard Leclerc, CEO E.Leclerc, într-un tweet, dar și într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien. Acesta a precizat că promoțiile vor continua, însă nu vor mai expuse la acest nivel în magazine, din grijă pentru planetă, notează European Supermaket.

Până în septembrie 2023, în cele 734 de magazine nu vor mai fi împărțite pliante, salvându-se astfel circa 50.000 de tone de hârtie.

Măsura a fost deja adoptată de sute de magazine, numărul acestora ajungând la 250 în martie 2023.

Totuși, un număr limitat de copii va rămâne în magazine, în timp ce comunicarea și promovarea online vor fi intensificate. De asemenea, lanțul de magazine va ține legătura cu clienții și prin intermediul emailului sau a mesajelor pe telefon.

Și Cora a încetat să mai printeze

Cora, care deține 61 de magazine în Franța, va înceta distribuirea pliantelor promoționale începând cu 10 ianuarie 2023, salvând aproape 15.500 de tone de hârtie pe an.

Costul hârtiei este un alt factor major în decizia celor doi operatori comerciale, deoarece costul acesteia a crescut cu 40% în doi ani.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Nu numai Cora și E. Leclerc au anunțat astfel de măsuri. Carrefour și Auchan, care deja au redus semnificativ distribuirea pliantelor, au declarat că se vor alătura procesului în lunile sau anii ce vor urma. Spre exemplu, Carrefour a precizat că până în 2024 va reduce cu până la 80% existența cataloagelor fizice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fără reviste cu oferte în magazine? Care sunt retailerii care vor renunța la cataloagele promoționale