Lectură de un minut

24 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Fosta fabrică Ford din București va fi transformată în spații de retail, cu magazine de lux și restaurante

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat de la Auchan fosta fabrică Ford din București, construită în anii 1930, pe care o va restaura și o va transforma în spații de retail, cu magazine de lux și restaurante.

One Mircea Eliade Properties, subsidiara One United Properties, a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Auchan România, pentru fosta fabrică Ford, din București, situată în Calea Floreasca nr.151, care face parte din One Floreasca City.

Clădirea fostei fabrici Ford, prima din Europa Centrală, construită în anii 1930, va fi restaurată și va găzdui spații de retail, cu magazine de lux și restaurante cu terase mari, care vor fi distribuite la parterul și primul etaj, ce vor avea o înălțime de șase metri fiecare.

Autorizația de construire a fost deja emisă către Auchan România, demararea lucrărilor urmând să aibă loc imediat. Clădirea, care este estimată să fie recepționată în termen de doi ani de la data achiziției, va avea o suprafață brută închiriabilă de aproximativ 13.000 mp și 400 de locuri de parcare construite pe două etaje subterane.

One Floreasca City, ansamblul care găzduiește fosta fabrică Ford, este ridicată pe locul fostei platforme Automatica, care îmbină într-un ansamblu arhitectural o componentă rezidențială – One Mircea Eliade, una de birou – One Tower, și una comercială.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fosta fabrică Ford din București va fi transformată în spații de retail, cu magazine de lux și restaurante