Lectură de 2 minute

09 Mar 2021 - Știri și Noutăți

În plina criză în industria HoReCa, Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, deschide un restaurant italian

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, își extinde portofoliul de business în domeniul Horeca prin Oliveto by Caelia, restaurant ce va fi inaugurat în a doua jumătate a lunii martie. Oliveto by Caelia este situat în zona de nord a Capitalei, pe bulevardul Erou Iancu Nicolae nr. 82 - 84, în cadrul unui nou ansamblu rezidențial. 

Alexandru Sautner este antreprenorul din spatele succesului pe plan local a Cremeriei Emilia, o gelaterie artizanală adusă de român în sistem de franciză în urmă cu câțiva ani. Emilia Cremeria a devenit ulterior Gioelia Cremeria Italiana și și-a stabilit sediul central al businessului în România.

Noua afacere a antreprenorului este un restaurant cu specific italian, dar cu influențe internaționale. Gustul și savoarea preparatelor vor purta semnătura lui chef Marian Lupu.

Noul restaurant are un spațiu generos, cu o capacitate de 70 de locuri în interior și o terasă cu 50 de locuri la exterior. Oliveto by Caelia a presupus o investiție de peste 300.000 de euro.

“Oliveto by Caelia este noul punct de atracție gastronomică din Capitală, pe care îl vom inaugura în această lună. Asa cum în toate proiectele noastre de până acum am obținut recunoașterea și aprecierea clienților, și de această dată am gândit atent fiecare detaliu, pentru ca totul să ofere o experiență pe care cei care ne trec pragul își vor dori să o repete. Îi invităm la Oliveto by Caelia pentru felurile de mâncare originale, realizate cu ingrediente aduse din Italia, Grecia și America, pentru locul primitor, deosebit și prietenos pe care l-am amenajat pentru ei. Am ales by Caelia pentru că noul restaurant este o extensie a proiectului Caelia Beach și vine ca o celebrare a succesului pe care îl are locația de la Marea Neagră,“ a declarat Alexandru Sautner.

Alexandru Sautner aduce Oliveto by Caelia pe piața Horeca din România, după ce a pus bazele și a dezvoltat cu real succes experiența gelateriilor Emilia Cremeria, care în 2019 au devenit Gioelia Cremeria Italiana. După ce a lucrat mai bine de 20 de ani in Germania, unde a deschis 3 restaurante, dorul de țără, familie și prieteni l-au făcut pe Alexandru Sautner să-și lase afacerea profitabilă și să-și încerce norocul în România.

În 2012 a deschis un restaurant și o plajă privată în Mamaia, dar visul său era să devină gelatier. A renunțat la această idee când a gustat din înghețata Emilia Cremeria, pe care s-a chinuit timp de un an să o aducă în țară. Cinci ani mai târziu, Alexandru Sautner a ajuns să dețină 9 gelaterii pe plan local și să vândă mai bine decât în Italia, țara de origine a brandului, astfel încât compania-mama a decis să îl includă în afacere și să îi ofere șansa de a dezvolta brandul de înghețată artizanal la nivel global, după cum ne povestea Sautner într-un interviu.

Citeste si:
PAG Private Equity achiziționează Food Union Europe și devine acționar majoritar la ALPIN, companie românească de înghețată
PAG Private Equity achiziționează Food Union Europe și devine acționar majoritar la ALPIN, companie românească de înghețată

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  În plina criză în industria HoReCa, Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, deschide un restaurant italian