Lectură de 2 minute

21 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Florin Filote, fostul director executiv de la Pigu Hobby Hall Group și eMAG, va conduce activitatea europeană a gigantului american ThredUp

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Remix Global EAD, parte a companiei americane ThredUp Inc., lider mondial în revânzarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, anunță numirea lui Florin Filote în funcția de Managing Director pentru Europa.

Sursa foto: ThredUp

Cu aproape două decenii de experiență în retail și e-commerce, cu accent pe construirea și creșterea business-urilor de tip marketplace, Florin Filote va conduce operațiunile de business ale Remix, care în prezent își desfășoară activitatea în nouă țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România. El îl va înlocui pe Dan De Meyer, care face parte din ThredUp din 2010 și care, cel mai recent, a condus timp de doi ani afacerile internaționale ale companiei.

De la intrarea pe piață în 2021, am făcut progrese extraordinare în creșterea afacerillor noastre europene, mai mult decât dublându-ne veniturile și “evanghelizând” second-hand în Europa Centrală și de Est. Piața europeană second-hand ar putea ajunge, potrivit proiectelor GlobalData, la 90 de miliarde de dolari până în 2028.

James Reinhart, CEO și cofondator, ThredUp

Înainte de a se alătura ThredUp, Florin Filote a deținut mai multe funcții de conducere la liderul e-commerce din țările baltice și Finlanda, Pigu Hobby Hall Group, unde a ocupat funcția de Group Transformational CEO și Interim Chief Revenue Officer. Anterior, timp de șapte ani a gestionat strategia și implementarea Marketplace și a vânzărilor B2B la gigantul e-commerce european eMAG.

Experiența sa include și alte roluri de senior leadership ce țin de comerțul modern și bunurile ambalate de larg consum. Filote a absolvit mai multe programe de executive la Harvard Business School și deține o licență în Științe în Management și un master în Științe Economice, ambele de la Universitatea Transilvania din România, precum și o diplomă în informatică la Colegiul Grigore Moisil.

Remix oferă o modalitate modernă și convenabilă de a cumpăra și de a vinde hainele purtate și creează o atitudine pozitivă față de reutilizare. Datorită modelului său inovator de afaceri, selecției uriașe de mărci de top, reduceri de până la -90% și serviciului „Clean Out”, compania permite crearea unui dulap circular, prelungește durata de viață a hainelor și accesoriilor, reduce amprenta de carbon și pune bazele unui viitor mai durabil pentru industria modei. Remix face parte din compania inovatoare americană ThredUP Inc., lider mondial în revânzarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

Citeste si:
ANALIZĂ XTB: Sucul de portocale, încă un produs ce poate deveni aproape un lux din cauza scumpirilor în lanț
ANALIZĂ XTB: Sucul de portocale, încă un produs ce poate deveni aproape un lux din cauza scumpirilor în lanț
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Florin Filote, fostul director executiv de la Pigu Hobby Hall Group și eMAG, va conduce activitatea europeană a gigantului american ThredUp