Lectură de un minut

23 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Premierul Florin Cîțu: Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Premierul Florin Cîțu a publicat datele de la Oficiul European de Statistică (Eurostat) care relevă că România a avut în 2020 cele mai reduse prețuri dintre țările membre ale Uniunii Europene pentru alimente.

„Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! P.S. Așa mai omorâm un fake news despre "explozia" prețurilor”, a scris premierul României pe pagina de Facebook.

Nivelul prețurilor pentru bunurile de consum și servicii din UE a variat în 2020, cele mai reduse prețuri fiind în România (55% din media UE), Bulgaria (56%) şi Polonia (58%). În România, alimentele și băuturile nealcoolice sunt cele mai ieftine (66% din media UE), iar cele mai scumpe se găsesc în Danemarca (129%), Luxemburg (126%) și Austria (125%).

„Producătorii români se plâng că preturile pentru produsele lor sunt prea mici. Pe de altă parte consumatorii spun că prețurile sunt prea mari. Prețul final este determinat de tranzacția pe care o fac cei doi voluntar”, a explicat Cîțu.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunțat, recent, că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în aprilie pentru a 11-a lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din mai 2014, pe fondul avansului preţurilor la zahăr.

Sursa foto: Facebook, Florin Citu

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Premierul Florin Cîțu: Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE!