Lectură de 4 minute

09 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Floriana Tiron, gourmetGIFT.ro: trend de creștere a valorii comenzilor de coșuri cadou în fiecare sezon, orientare spre cadouri premium online

Abonează-te pe  

Gestul de a oferi coșuri cadou gourmet a devenit unul standard în mediul corporate, fiind adoptat de tot mai multe companii din România, din diverse domenii de activitate. Mai mult decât atât, tot mai multe IMM-uri aderă la acest trend, bucurându-se inclusiv de facilitățile fiscale prevăzute în legislația românească în momentul oferirii de cadouri pentru angajați - cosuri de Craciun, coșuri de Paște și chiar de 1 iunie (pentru copii angajaților) și 8 Martie (pentru salariate).

Unul dintre liderii segmentului de coșuri cadou corporate în România, gourmetGIFT.ro, menționează că la fiecare astfel de moment de sărbătoare își mărește portofoliul de clienți de business, însă în același timp se observă și alte tendințe pozitive pe acest domeniu de retail. "Cu fiecare sezon nou (Paște, respectiv Crăciun) observăm o creștere a valorii comenzilor atât ca volum general, cât și pe unitate. Apreciem astfel tendința consumatorului de a achiziționa cadouri premium nu doar bazându-se pe cel mai mic preț, ci și pe calitate ridicată, pe aspirația pentru produse premium și de lux, exclusiviste, demne de astfel de momente festive. De asemenea, atât clienții companii, cât și cei individuali, aleg tot mai mult transmiterea comenzilor de pe platforma noastră online - https://cosuri.gourmetgift.ro/ - profitând de simplitatea procesului", explică Floriana Tiron, gourmetGIFT.ro.

Cu 11 ani de experiență, modelul de business al gourmetGIFT.ro se bazează pe mai multe linii: furnizare directă de coșuri cadou și cadouri gourmet pentru mediul de afaceri, livrare prin sistem e-shop de coșuri cadou și alte produse gourmet către orice fel de clienți online (inclusiv persoane fizice), import și distribuție cafea italiană (brandurile Excelsior și Trucillo) către companii, rețele de retail și HoReCa. În ultima perioada, accentul se pune și pe divizia de livrare băuturi alcoolice premium pentru evenimente de orice fel - personale și corporate - în orice cantități, prin comandă online la cele mai bune prețuri din piață.

"În recent încheiatul sezon de Paște 2021, gourmetGIFT.ro a livrat mai multe coșuri cadou decât în orice sezon anterior. Impactul negativ al pandemiei pe această nișă pare să se fi încheiat, ba chiar observăm impactul pozitiv al orientării clienților spre e-commerce, acolo unde ne poziționăm ca magazin online specializat, cu servicii premium la prețuri best deal. Ne diversificăm continuu gama de coșuri cadou pentru orice ocazie, căci avem tot mai des cereri punctuale și dincolo de partea de coșuri cadou de Crăciun și coșuri cadou de Paște. Pe de o parte este vorba despre coșurile cadou pentru ocazii personale (aniversări, onomastice, vizite la rude, felicitări pentru prieteni etc.), pe de altă parte avem comenzi de cadouri corporate pentru ocazii punctuale (aniversări corporative, lansări, felicitări pentru oameni cheie din companie, pentru departamente și echipe cu peformanțe ridicate", mai spune Floriana Tiron.

România preia de fapt trendurile din Occident în materie de coșuri cadou, iar în prezent o idee cu potențial de explorat este disponibilitatea de coșuri cadou pentru orice ocazie în retailul clasic, în rețelele offline de retail modern FMCG. Clientul persoană fizică, dar și reprezentant de IMM, ar avea astfel acces mai rapid la coșuri cadou premium și de lux, pentru orice buget, în orice moment al anului. Există deja interes pe această nișă, cei de la gourmetGIFT.ro precizând că sunt în discuții de a lansa astfel de colaborări cu importanți jucători din retailul de bunuri de larg consum.

Tot în linie cu trendurile din țările mai dezvoltate, există corporații și companii din retailul modern care în această perioadă de vară deja fac planurile pentru achiziții de cosuri cadou de Crăciun pentru sezonul 2021, chiar dacă oficial startul vânzărilor pentru acest moment va începe în toamnă.

Piața de coșuri cadou gourmet este tot mai matură în România, dar încă aflată pe un trend de creștere important, alimentat inclusiv de apetitul pentru e-commerce. Consumatorul român se orientează tot mai mult spre variantele premium, pe calitatea care asigură eleganță maximă pentru gestul de dăruire de coșuri cadou atât în mediul de business, cât și pe plan personal.

Articol susținut de GourmetGIFT.ro.

Citeste si:
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Floriana Tiron, gourmetGIFT.ro: trend de creștere a valorii comenzilor de coșuri cadou în fiecare sezon, orientare spre cadouri premium online