Lectură de un minut

04 Sep 2014 - Știri și Noutăți

La Flanco vanzarile prin credit au crescut cu 25%

Retailerul electro IT Flanco anunta cresterea vanzarilor prin credit, cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut (cifre valabile pana in luna august), avansul puternic fiind sustinut in special de cardurile de credit. Cele mai vandute categorii de produse prin credit sunt produsele telecom - vedeta fiind telefonul smart - dar si electrocasnicele mari.

“Dorinta cumparatorilor de mobilitate si de a avea la indemana cele mai noi tehnologii si aplicatii a dus la cresterea vanzarilor de smartphone-uri”, a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. “Acest lucru se vede si in rezultatele Flanco, unde segmentul telecom se situeaza pe primul loc la vanzarile prin credit. In telecom, acestea ajung la aproximativ 30% din total, iar valoarea medie a unei tranzactii este de 1.000 de lei”, a mai spus Dragos Sirbu.

In ultima perioada, tendinta privind contractarea de credite noi este de scadere a valorii medii a creditului, dar de crestere a numarului de clienti care apeleaza la un credit, ceea ce indica o crestere a increderii consumatorilor in perspectivele personale, precum si in evolutia contextului economic general.

“Tocmai pentru a sustine cererea pietei si dorinta cumparatorilor de a avea acces la tehnologie de ultima generatie, care, pana la urma, inseamna produse mai performante, menite sa le faca viata mai frumoasa, Flanco a finantat si finanteaza costurile de dobanda ale cumparatorilor. De exemplu, in luna septembrie, acestia pot opta pentru 20 de rate fara dobanda la mii de produse din toate categoriile.”
“Premisele de pana acum ne dau motive sa credem ca si ultima parte a anului 2014 va fi una pozitiva pentru consumul de electro-IT, iar noi suntem pregatiti sa raspundem solicitarilor cumparatorilor nostri, pentru a fi peste asteptari”, a mai spus Dragos Sirbu.

Finantarea face parte dintre serviciile pe care compania pune un accent deosebit si pe care, alaturi de consultanta specializata, transportul pana acasa, garantia All-Inclusive sau posibilitatea de retur in 31 de zile, le-a inclus in programul Asteptarile tale sunt prioritatile noastre.

Citeste mai departe: