Lectură de 4 minute

21 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Finanțare de 140.000 euro pentru R-CREATE, primul ambalaj returnabil

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

SeedBlink listează R-CREATE, startup-ul care a creat primul ambalaj returnabil, pentru a facilita magazinelor online tranziția către soluții de ambalare sustenabile și livrări waste-free. În cadrul unei runde de finanțare ce începe pe 22 septembrie, SeedBlink speră să obțină până la 140.000 de euro. Pentru această finanțare, compania cedează 10,44% din capital.

R-CREATE a lansat pe piață primul ambalaj returnabil, alternativă la ambalajele de unică folosință, utilizate pentru coletele comandate online. Utilizarea noului ambalaj duce la diminuarea semnificativă a cantităţii de ambalaje de unică folosinţă şi este un prim pas spre reducerea poluării, în special în contextul global și legislativ actual.

Procesul este simplu: produsele sunt aduse clientului de către curier în ambalajul lor primar şi sigilate în ambalajul returnabil R-CREATE. Clientul desigilează, preia produsul și înmânează ambalajul returnabil R-CREATE curierului. Astfel, ambalajul reintră în circuitul de livrare şi prin procedura standard de retur, poate fi refolosit chiar şi de peste 20 de ori. La finalul ciclului de viață al fiecărui ambalaj, R-CREATE asigură colectarea și reciclarea lui.

R-CREATE estimează că va ajunge să înlocuiască anual peste cinci milioane de ambalaje de unică folosinţă cu această soluţie. În plus, ca urmare a unui test pilot realizat împreună cu Cărturești.ro si FAN Courier ca parteneri, în doar 12 zile, 20% dintre clienții online ai librăriilor Cărtureşti au livrarea în ambalajele reutilizabile R-CREATE în locul ambalajelor de unică folosinţă. De asemenea, s-a observat beneficii logistice: timpi mai buni la împachetare, o compactare cu 35% a coletelor, iar în zona de stocare a ambalajelor optimizarea este de peste 95%.

Adresându-se atât companiilor, cât și clienților, R-CREATE are potențialul de a deveni un jucător internațional al industriei prin soluția propusă. Start-up-ul lucrează la această soluţie încă din 2019, când a câştigat premiul I pentru cea mai bună idee în domeniul reciclării, la incubatorul Reuse Hub organizat de Impact Hub București și PepsiCo, după care a urmat o perioadă de validări și adaptări ale conceptului cu specialiști din logistică, fulfillment și digital.

La mai puțin de un an de la lansare, R-CREATE a trecut cu succes prin faza de testare a produsului, fiind acum unic furnizor de soluții de ambalaj returnabil pentru Cărturești.ro, dar având în pregătire și alte câteva parteneriate importante cu platforme mari de e-commerce din România, care vor fi vizibile în lunile următoare.

Piața de CleanTech și impact investment în care activează R-CREATE, specializată pe inovații tehnologice cu impact asupra societății, este în creștere accelerată din punct de vedere investițional, valoarea tranzacțiilor crescând de 100 de ori în ultimii 8 ani, și cu perspectivă de accelerare datorată schimbărilor legislative, care favorizează componentă de sustenabilitate.

SeedBlink listează R-CREATE marți, 22 septembrie ora 10, pentru o finanțare de €140.000, în condițiile în care există deja angajamente din partea acționarilor strategici ai companiei pentru o participare de €30.000 în cadrul acestei runde. Pentru această finanțare, compania cedează 10,44% din capital.

Citeste si:
Euromonitor: 1 din 4 consumatori cumpără produse second-hand pentru a ajuta mediul înconjurător
Euromonitor: 1 din 4 consumatori cumpără produse second-hand pentru a ajuta mediul înconjurător

“R-CREATE adresează o piață în plină ascensiune, cea centrată pe green economy, în care este modificată complet paradigma de business, și în care noile reguli se scriu acum. Am ales să apelăm la modelul de democratizare a investițiilor oferit de platforma Seedblink pentru această rundă de finanțare cu intenția de a deschide către investitorii privați din România oportunitatea de a face parte dintr-un proiect care accelerează tranziția business-urilor din e-commerce spre noul model economic centrat pe sustenabilitate. Succesul listării noastre va însemna pentru noi mandatul de a schimba obiceiuri de consum și filozofia de business în domeniul livrărilor provenite din online. Vom folosi banii ridicați prin platforma SeedBlink pentru a adauga produsului nostru detalii de design și funcționalitate, răspunzând astfel la cererea pieței pentru inovație în domeniul livrărilor online. Obiectivul R-CREATE este ca peste 3 ani orice produs comandat sa fie disponibil într-o variantă de livrare waste-free “- a declarat Linda Vasilescu, fondator R-CREATE.

De asemenea R-CREATE face deja primii pași spre extinderea conceputului la nivel european prin parteneriate în dezvoltare cu jucatori din industia fashion și Home&Deco. Din echipa executivă R-CREATE fac parte Linda Vasilescu și Adina Humă – fondatori și membri ai echipei de implementare.

SeedBlink este cea mai mare platformă de equity crowdfunding din Europa de Sud-Est, atât din punct de vedere al sumelor tranzacționate cât și al numărului de investitori, oferind celor interesați o metodă simplă de a investi în startup-uri inovative.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Finanțare de 140.000 euro pentru R-CREATE, primul ambalaj returnabil