Lectură de 4 minute

13 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Festivalul Tandrețuri și finețuri, în weekend, la București: ce designeri și artizani vor fi prezenți

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

De la ciocolată artizanală, băuturi fine, viniluri și muzică și până la articole vestimentare de designer, bijuterii de lux, cosmetice din cacao și cadouri inedite, evenimentul Tandrețuri și finețuri va fi gazda perfectă pentru un weekend de răsfăț. 
 

Sursa foto: Tandreturi si fineturi/ Facebook

În deschiderea evenimentului, prezentarea expozanților va fi una inedită și spectaculoasă – o prezentare de modă din produsele expuse, alese atent de Georgia Vladu și Livia Gheorghe, stiliști personali cu o experiență de peste 15 ani în domeniu.

Duminică, Corina Ifrim Drăgulinescu, fondatoarea Corinne Chocolat, va susține în cadrul evenimentului un atelier de pictură în ciocolată pentru cei mici.

Bijuterii handmade și de lux

30% dintre expozanți vor aduce la “Tandrețuri și finețuri” colecții de bijuterii unicat, lucrate manual, cu diamante, perle, cristale și numeroase alte pietre prețioase și semiprețioase.

Galeriile Voicu – școala de bijuterie contemporană din București – în frunte cu Gabriela Secărea, una dintre cele mai mari iubitoare de bijuterii din țară, își vor prezenta atât produsele, cât și cursurile inedite pe care aceștia le susțin atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Printre designerii de bijuterie contemporană premiați la nivel național și internațional care își vor expune produsele unice în cadrul târgului se numără Alexandru Oancea, Monica Stănescu (Most Precious), Alexandra Ionescu (Bijoux Therapy), Anca Popescu (Gem Spirit) și Adelina Rață (HAIArt).

Pentru iubitorii de chihlimbar, DARCHI oferă o colecție completă de bijuterii și obiecte din chihlimbar baltic – de la inele, cercei și brățări la lingurițe din argint, butoni și obiecte de decor.

Materialele naturale în accesorii și vestimentație

Adelina Rață a descoprit în urmă cu 9 ani o pasiune inedită – accesoriile din piele naturală. A pornit de la câteva comenzi de la colegii de birou și a ajuns să construiască un brand plin de personalitate, în care creativitatea ei este nemărginită. HAIArt va completă tabloul accesoriilor la Tandrețuri și finețuri cu o colecție de cercei și coliere din piele naturală colorate, personalizabile și pline de personalitate.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Iuliana Robescu a creat un brand de fete de pernă 100% din mătase naturală și iubește rafinamentul și simplitatea atât în viață, cât și în stilurile vestimentare pe care le creează. În plus față de produsele pe care le vinde deja, ea va aduce la “Tandrețuri și finețuri” noua ei colecție de accesorii din mătase naturală în combinații inedite cu dantelă sau perle.

Printre designerii vestimentari prezenți la târgul de răsfăț se numără Gia Concept Store, Frida19, Snob și Liv’s Shoes.

Desertul – răsfățul suprem

O parte dintre expozanți se vor ocupa de simțul gustului, printre care se numără Chef Ștefan Niță, fondatorul RA.I, cu cele mai rafinate produse vegane fără gluten, zahăr sau lactoză și Vera Maxim, creatoarea de artă din ciocolată ce va veni cu praline, tablete și statui din ciocolată.

Primul ciocolatier cu propria rețetă de ciocolată din estul Europei, Marinel Bejan, fondatorul Ciocolateriei Damarin din Craiova, este unul dintre cei mai pasionați ciocolatieri din țară, având o panoplie impresionantă de premii pentru creațiile sale – Tortul Anului la concursul GastroPan, în 2021, se numește “Leurda” si conține o combinație de arome naturale fascinantă: de la cătină, malin, aronia, pere și piersici coapte până la semințe de in, dovleac, nuci și alune de pădure.

Chef Andrea di Russo aduce în România savoarea și tradiția italiană prin cannoli autentic, preparat după rete de la mama și bunica lui și reinventate cu originalitate la “Cannoleria”.

Chef Alex a studiat mulți ani bucătăria internațională și l-a pasionat adaptarea deserturilor la gusturile românilor, având un portofoliu impresionant pe care îl puteți găși la Cofetăria Alex din București. Este unul dintre premiații la nivel internațional în domeniul deșerturilor și va veni la “Tandrețuri și finețuri” cu cele mai iubite produse printre care se numără nucile, “sărutul maicii” și cornulețele.

Muzica pe vinil, din nou în centrul atenției

Ciprian Tufan este un iubitor de muzică înnăscut și deține unul dintre cele mai mari magazine de viniluri din țară. Music On este brandul pe care acesta l-a construit se va ocupă de ambientul evenimentului, dar va aduce și o parte din colecția să de viniluri, CD-uri și articole vestimentare originale sau personalizate cu cei mai iubiți arti și trupe de muzică din toate timpurile.

“Tandrețuri și finețuri” se va desfășura între 14 și 15 octombrie, la Casă Ghica din centrul vechi al Bucureștiului, între orele 10:00 și 20:00 (sâmbătă) și 10:00-18:00 (duminică).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Festivalul Tandrețuri și finețuri, în weekend, la București: ce designeri și artizani vor fi prezenți