Lectură de 3 minute

07 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Festivalul cafelei de specialitate, Slow Coffee Festival 2021, se desfășoară în weekend în București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

A cincea ediție a festivalului cafelei de specialitate se derulează pe 11 și 12 septembrie, la Galeria Senat, Combinatul Fondului Plastic, unde vor avea loc degustări de cafea de specialitate și ciocolată artizanală, ateliere pentru business în industria cafelei, spectacol de improvizație, stand-up, petrecere și live music.

Slow Coffee Festival 2021 pregătește ateliere pentru profesionișți sau pentru amatorii interesați să pornească o afacere în domeniul cafelei de specialitate sau să o dezvolte pe cea existentă. Astfel, în cadrul festivalului, sunt programate câteva ateliere de învățare, precum:

  • Private Cupping session, Best of Cauca Cupping, Coffee for Peace Project, María Alejandra Olano Nieto, Federación Nacional de Cafeteros Colombia.
  • Cum deschidem un coffeeshop? - Artisan Coffee Gear
  • Rolul cafelei în alte afaceri - Friddi Gelato
  • Cum pornim o prăjitorie? - MABÓ Roastery, Prăjitor Bogdan Georgescu - Vicecampion Mondial
  • Talk with your brand - Cromatic Studios
  • Construind comunități vibrante în jurul nostru - Asociația Artisan Coffee Community
  • Afacere umană, abordare digitală - Vodafone
  • Market Dynamics Workshop on FNC and Colombia - María Alejandra Olano Nieto, Federación Nacional de Cafeteros Colombia

Vizitatorii au ocazia de a descoperi prăjitori naționali și internaționali, cafenele locale, soluții de business și cele mai bune sfaturi pentru profesioniștii și amatorii interesați de industria cafelei de specialitate.

Dintre expozanții confirmați, vizitatorii se vor putea opri la standul următorilor: MABO Coffee Roasters, Meron Roastery, Origo, Sloane Coffee, Papa Jacques, Ebriza, Friddi Gelato, April Coffee, Flair Espresso, Kofi Ti, Eutron, Craft Chocolate and Cacao Experience, Sensio, De’Longhi, Olympus, Artisan Coffee Gear.

Campionatul Național de Aeropress

În a doua zi de festival va avea loc și Campionatul Național de Aeropress, ediția a V-a.

Campionatul Mondial de AeroPress este un fenomen global condus de fani, în care concurenții din peste 60 de țări fac cea mai bună ceașcă de cafea, folosind rețeta lor preferată de AeroPress. Fiecare eveniment înseamnă o competiție, culminând cu alegerea câștigătorului care va merge la Campionatul Mondial de AeroPress virtual, de la sfârșitul anului.

Anul acesta, participanții vor concura cu o cafea parte din proiectul Coffee for Peace Colombia, o alianță a fermierilor de cafea și a aliaților de pe piață creată pentru a dezvolta, facilita și promova comerțul cu cafele trasabile din zonele istorice violente din Colombia.

Pentru campionatul de AeroPress, concurenții vor folosi o cafea de la ferma Doña Luz Marina. Cafeaua din acest proiect va fi prăjită de Bogdan Georgescu, campion national și vicecampion mondial la prăjit cafea în 2019, fondator al afacerii MABÓ Roastery, care este și cafeaua parteneră a Slow Coffee Festival 2021.

Citeste si:
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc

Juriul de anul acesta este compus din: Patrik Rolf fondator April Coffee; Teodora Pitiș – fondatoarea Sloane Coffee; Martin Christy - fondatorul ”International Institute of Chocolate and Cacao Tasting”; Mihai Panfil – fondatorul Origo.

În cele două zile de festival, vizitatorii au intrare liberă la un Improshow cu Vlad Basarabescu, FOLI by Joacademia, RITM în WEST AFRICAN și DJ Party.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Festivalul cafelei de specialitate, Slow Coffee Festival 2021, se desfășoară în weekend în București