Lectură de 2 minute

07 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Ferrero își extinde spațiul de birouri în Globalworth Tower București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ferrero își extinde suprafața de birouri în clădirea Globalworth Tower, deținută de unul dintre cei mai mari investitori de birouri din Europa Centrală și de Est. Chiriașul din anul 2017, Ferrero își va desfășura activitatea pe o suprafață totală de 1.660 de metri pătrați începând cu luna septembrie 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Anterior semnării acestui contract, grupul italian avea la dispoziție 1.000 de metri pătrați în prima clădire din Sud-Estul Europei care a primit acreditarea LEED Platinium. Ca urmare a măririi echipei Ferrero în România, dar și a distanțării sociale care a condus la o cerere mărită a suprafețelor de birouri, Globalworth a mai pus la dispoziție un spațiu de 660 de metri pătrați în clădire.

Încadrată în Clasa A, cu 26 de etaje, o înălțime de 120 m și o suprafață închiriabilă de 54.000 mp, Globalworth Tower este a doua cea mai înaltă clădire de birouri din România.

„Decizia de a ne extinde sediul în București a fost un pas logic în strategia noastră de creștere a companiei în România; în acest context, extinderea consolidează capacitățile în regiune pentru a ne încuraja dezvoltarea și pentru a ne spori eforturile de a ne servi clienții și partenerii”, a declarat Lorenzo Gavini, managing director Ferrero România și Bulgaria.

În 2020, Globalworth a închiriat către chiriași noi sau a extins/renegociat aproximativ 303.500 mp de spații comerciale din portofoliul de proprietăți, reprezentând aproximativ 25% din disponibilul total al suprafețelor comerciale închiriabile brute. Aceste tranzacții constituie cel mai mare volum de activitate de închiriere realizat până în prezent, în mare parte datorită renegocierilor cu chiriașii existenți. Gradul de ocupare a rămas ridicat, şi anume 90,9% la sfârșitul anului (91,7%, inclusiv opțiuni de extindere pentru chiriași).

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ferrero își extinde spațiul de birouri în Globalworth Tower București