Lectură de 3 minute

28 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Fabrica românească de mobilă CEGIM exportă 60% din producție în Statele Unite și Canada

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania CEGIM, producător român de mobilier destinat industriei HoReCa, exportă lunar 3.000 de scaune către piețele de profil din Statele Unite și Canada, unde are ca parteneri unii dintre cei mai importanți jucători din domeniu.

Principala piață de desfacere a mobilierului produs pe platforma de 3.500 de metri pătrați de la Vâlcea o reprezintă SUA și Canada, unde ajunge 60% din producția fabricii, în timp ce comenzile din zona intracomunitară ajung la numai 4%.

Încă din 2006 am intrat pe piața nord-americană, iar acum lucrăm cu jucători importanți din SUA și Canada. Am livrat la export peste 80.000 de scaune. Produsele noastre sunt validate internațional. Partenerii noștri apreciază standardele înalte de calitate la care lucrăm și, deși economia globală trece printr-o perioadă foarte dificilă, niciuna dintre comenzile primite înainte de declanșarea pandemiei nu a fost anulată. Am lucrat la capacitate maximă până la finalul lunii aprilie și nu am trimis niciun angajat din fabrică în șomaj tehnic, dar totul a fost pe baza comenzilor pre-criză. După ridicarea stării de urgență au început și clienții noștri să ne contacteze, iar din 15 mai am redeschis și showroom-ul”, spune Mugur Vișcă, acționarul majoritar al CEGIM.

Investiții de 750.000 de euro în 2019

Producătorul din Vâlcea a făcut anul trecut investiții de peste 750.000 de euro, din care 120.000 de euro în showroom-ul de prezentare deschis în luna decembrie, care și-a reluat activitatea în această lună, potrivit unui comunicat de presă.

În ultimii doi ani, produsele CEGIM au început să fie din ce în ce mai solicitate și pe piața internă, 36% din totalul comenzilor fiind către clienți locali.

Platforma unde este fabrica de mobilă are o suprafață de 3.500 mp, din care jumătate este ocupată de patru hale de producție, două depozite de materie primă și un depozit de produse finite.

Am observat un interes ridicat și din partea clienților din țară. Produsele noastre sunt foarte rezistente, avem restaurante care folosesc, și după 13 ani, mobilierul livrat de noi. Nu facem rabat la calitate, folosim lemn curat și ne ghidăm după aceleași criterii de maximă exigență atât la export, cât și pentru piața internă. Înainte de declanșarea crizei, cel mai vândut model a fost scaunul King, 1.000 de scaune fiind produse, lunar, doar pentru piața internă. Un alt avantaj e faptul că putem foarte ușor personaliza mesele și scaunele pentru că avem 2.000 de produse nemontate ori în schelet. Iar faptul că avem un departament intern de design și dezvoltare de produse noi, ne permite să venim, anual, cu 2-3 produse noi”, afirmă Mugur Vișcă.

CEGIM a investit în tehnologie de ultimă generație și în mașini automate de prelucrare a lemnului, accesând de-a lungul timpului cinci proiecte din fonduri europene nerambursabile.

Citeste si:
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park

Produsele CEGIM sunt destinate cu precădere industriei HoReCa, de la săli de evenimente și conferințe la restaurante, hoteluri, pensiuni sau saloane de nunți. Gama de produse cuprinde și mobilier pentru exterior, dar numai pentru terase acoperite. Capacitatea de producție este 5.000 de scaune pe lună, iar termenul de livrare a unei comenzi este între două și patru săptămâni.

Anul trecut, compania CEGIM a avut o cifră de afaceri de peste 1,65 milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2018, și un număr de 49 de angajați. Înainte de declanșarea pandemiei, producătorul de mobilă miza pe o creștere a afacerilor cu un procent similar, însă în condițiile actuale speră să poată păstra același număr de angajați și o cifră de afaceri egală celei din 2019.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica românească de mobilă CEGIM exportă 60% din producție în Statele Unite și Canada