Lectură de 2 minute

03 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Fabrica românească de bluze și cămăși, 1949Târnava din Sighișoara, a început producția echipamentelor medicale

Anca Olteanu

1949Târnava din Sighișoara, fabrica românească de bluze și cămăși, a început producția echipamentelor medicale, măști și halate din țesături speciale certificate și cearșafuri pentru spitale. Fabrica cere ajutor și transparență din partea autorităților pentru a avea acces la piața de desfacere locală.

Fabrica are o capacitate de producție lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosință, măști și halate. Echipamentele medicale sunt realizate din țesături speciale certificate Oeko-tex și au standardul ISO 9001:2015 și sunt achiziționate din România și Germania, se arată într-un comunicat de presă.

La sfârșitul acestei săptămâni, 1949Târnava va finaliza prima serie de combinezoane medicale, capacitatea de producție pentru acestea fiind de aproximativ 2.000 de bucăți pe zi.

„Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producția articolelor de modă și de uniforme. În două săpămâni însă a trebui să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime și am dat drumul la producția de echipamente medicale, ca să ne putem ține angajații și să asigurăm continuitatea business-ului, dar în același timp să susținem instituțiile medicale cu produse românești la prețuri juste”, a declarat Cristina Hâncu, directoarea generală 1949Târnava.

Directoarea fabricii cere ajutor și transparență din partea autorităților pentru a avea acces la piața de desfacere locală.

Citeste si:
ProfiArt se extinde și deschide al cincilea magazin de artă și hobby în București

„Noi suntem o afacere românească 100%, fabrica Târnava România funcționează din anul 1949. Pentru această perioadă, ne-am descurcat singuri, ne-am reorganizat, ne-am găsit furnizori, însă avem nevoie ca statul să ne ajute cu achiziții centralizate și transparente pentru articolele medicale, ca să avem acces la piața de desfacere locală”, explică Cristina Hâncu.

În acest moment fabrica 1949Târnava are 121 de angajați și a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4.500.000 lei. Pentru articole vestimentare de modă, în funcție de gradul de complexitate, 1949Târnava are o capacitate de producție de 20.000-30.000 articole lunar.

Târnava Sighișoara sau ‘1949Tarnava’, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăși pentru bărbați. Fabrica a pornit ca o cooperativa meșteșugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc. La nivel internațional, 1949Tarnava a asigurat producția pentru branduri precum Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London, Wappen etc. Colecțiile proprii 1949Târnava sunt disponibile online pe www.tarnava.ro sau în magazinele din Sighișoara și Brașov

Citeste si:
Artesana investește 5 milioane de euro într-o nouă fabrică care va tripla producția de lactate artizanale
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica românească de bluze și cămăși, 1949Târnava din Sighișoara, a început producția echipamentelor medicale