Lectură de 2 minute

28 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Fabrica de ulei din Bârlad, a societății Mândra, de vânzare, pentru 2,4 milioane euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Fabrica de ulei din Bârlad, a societății Mândra, aflată în reorganizare, cu o capacitate de circa 2.500 tone pe lună, așteaptă investitori, fiind scoasă la vânzare în cadrul unei proceduri de negociere directă, anunță CITR, companie care activează pe piața insolvențelor și restructurării.

Mândra SA Bârlad provine din fosta Întreprinderea de Ulei Republica Bârlad și a fost inaugurată ca fabrică de ulei, în 1911, ca urmare a inițiativei industriașului român Nicolae Malaxa. Fabrica a fost naționalizată în 1948. Fabrica poate fi cumpărată pentru 2,4 milioane de euro, potrivit informațiilor publicate pe site-ul CITR.

CITR, parte a Impetum Group, a tranzacționat active agroindustriale în valoare de 13,15 milioane lei (peste 2,6 milioane euro) către Cerealcom SA Bacau, parte a grupului de companii PAMBAC, unul dintre cele mai mari grupuri românești din agribusiness-ul local cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 740 mil lei în 2021. Activele aparțineau anterior patrimoniului Mândra SA, societate aflată în reorganizare.

Pachetul de active, vândut de administratorul judiciar al Mândra SA, include baze de depozitare pentru cereale în Tg. Frumos (județul Iași) și Roșiești ( județul Vaslui), dar și un siloz pentru cereale și FNC (fabrică de nutrețuri concentrate) în Tecuci ( județul Galați). Activele sunt amplasate în zone cu agricultură intensivă, și au acces la infrastructură, atât rutieră, cât și feroviară.

Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitație, iar prețul final a depășit cu peste 50% prețul de pornire, după ce companii importante din agribusiness la nivel local și national au manifestat interes și au luat parte la licitație.

Valoarea tranzacțiilor realizate în ultimii 3 ani de CITR este de peste 280 milioane euro, din care peste 8 milioane doar de la începutul acestui an. Cele mai multe valorificări în ultimii 3 ani au implicat următoarele categorii de bunuri: mobile (12%), imobile (81%) și afaceri la cheie (7%).

CITR coordonează în medie 82 tranzacții pe lună, însă numărul procedurilor de vânzare organizate este mult mai mare. CITR activează pe piața de insolvență și restructurare din România încă din 2008. CITR este o companie Impetum Group.

Citeste si:
Cele mai mari tranzacții din prima jumătate a anului 2024: care sunt companiile care au făcut mutări importante
Cele mai mari tranzacții din prima jumătate a anului 2024: care sunt companiile care au făcut mutări importante
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica de ulei din Bârlad, a societății Mândra, de vânzare, pentru 2,4 milioane euro