Lectură de 2 minute

04 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Fabrica de bluze 1949Târnava a obținut avizul MapN pentru producția de echipamente medicale

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Fabrica românească de bluze și cămăși, 1949Târnava din Sighișoara, a obținut avizarea Ministerului Apărării Naționale (MapN) pentru întreaga gamă de echipamente medicale, potrivit unui comunicat de presă. 

Cu o capacitate de producție lunară de până la 200.000 de articole medicale, fabrica produce combinezoane impermeabile cu glugă, compleuri formate din halat, bonetă, botoșei tip cizmă impermeabili și șorțuri.
„Avizarea MAPN completează standardele ISO pe care echipamentele produse de noi le îndeplinesc. Această reorinetare a afacerii s-a produs în câteva săptămâni de la declanșarea pandemiei și a fost modul nostru de a sprijini unitățile medicale, dar și corporațiile și afacerile antreprenoriale din domeniul farmaceutic, al procesării de mâncare și numai, care au nevoie de echipamente de protecție pentru a continua sau a reporni activitatea. Totodată am mențiunut constantă activitatea fabricii și am păstrat locurile de muncă”, explică Cristina Hâncu, director general al 1949Tarnava.

Echipamentele medicale produse de 1949Târnava sunt realizate dintr-un material flexibil, ușor de îmbrăcat și purtat, certificat de standardele europene, EN 13795-1/2019, EN 22610/ 2006, EN 10576, EN ISO 811/ 2018. Se pot utiliza în domeniul sanitar, farmaceutic, alimentar, industrial, dar și pentru protecția în activitățile cotidiene, cu rezistență la frecare, rupere și întindere. Se pot îmbrăca peste haine, asigurând protecția capului și corpului la acțiunea apei și rezintență împotriva penetrării microbiene, se menționează în comunicatul de presă.

Fabrica Târnava România este o afacere românească și funcționează din anul 1949. Pe perioada celor două luni de la declararea stării de urgență, fabrica a trecut printr-un proces de reorganizare în care a găsit furnizori pentru achiziționarea materialelor conforme cu standardele europene și a început producția de echipamente medicale.

În prezent, fabrica 1949Târnava are 121 de angajați și a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4,5 milioane de lei. Pentru articole vestimentare de modă, în funcție de gradul de complexitate, 1949Târnava are o capacitate de producție de 20.000-30.000 articole lunar.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica de bluze 1949Târnava a obținut avizul MapN pentru producția de echipamente medicale