Evenimente din gastronomie
- 5-8 Ianuarie 2023, între orele 12:00-21:00, de la Limanu pe Brezoianu, găsiți la Energiea un meniu pe bază de pește local, și cu calcan, lufar, chefal, biban etc.
- 8 ianuarie, orele 13:00-16:00 - Grandeur Sundays la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
- 15-19 martie 2023: Amuse Bouche organizează o vacanță gastronomică în Barcelona.
Restaurante și bucătari
- Echipa KAIAMO revine din vacanță pe 18 ianuarie.
- Pickles ne așteaptă în weekend și cu Gazpacho cu ardei verde, castravete, jalapeno, scoici și alge & Tartar de doradă cu salsa de habanero (apio, măr verde, fenicul, șalotă și pătrunjel), alge deshidratate și o foaie de orez prăjită cu furikake.
- Pentru primele zile din an Four Seasons Bucharest recomandă dorada la grătar.
- Pentru desert încercați Apple millefeuille - cremă de mascarpone cu piure de măr și scorțișoară la Restaurant Toujours din Iași.
- Vinto - Gastro Wine Bar Timișoara ne propune să încercăm pulpă de iepure cu sos de cidru și muștar Dijon, cartofi cu broccoli și pancetta.
Vinuri și crame
- The Wine Guy Timișoara organizează pe 7 ianuarie eveniment - Wine a Bit... Vinyl, Food & Mystery Wines unde se vor degusta 8 vinuri.
- 26 ianuarie: la Lovin' Winebar & Bistro are loc o degustare a vinurilor Velvet Winery din gama Wine Deco și Triptic.
- Cu ce se poate face pairing: sarmale cu vinuri românești din Transilvania, Moldova, Dobrogea etc., link în comentarii.
Producători locali
- Lactate de Ibănești Mirdatod Ibăneşti se extinde la nivel național și se pregătește să intre și pe piața internațională.
- Distileria Măgura Zamfirei din judeţul Teleorman a lansat propriul brand de rom.