Lectură de 2 minute

06 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Europenii cer inchiderea breșei fiscale și taxe vamale de 50% pentru Shein. Retailerul ar putea rata listarea la bursă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Brandul chinezesc de fast fashion Shein ar putea avea aripile tăiate înainte de listarea la bursă, în condițiile în care Franța se gândește la taxe vamale de 50%, iar retailerii din Marea Britanie solicită închiderea unei breșe fiscale.

Sursa foto: Shutterstock

Retailerul chinez Shein a stârnit o mare agitație în rândul experților financiari britanici săptămâna trecută, când a apărut vestea că ar putea să intre pe bursa de valori de la Londra, care se confruntă cu probleme, prin intermediul unei oferte publice inițiale de excepție. Dar brandul fast-fashion începe să realizeze că va întâmpina în Europa aceeași rezistență cu care s-a confruntat în SUA, notează finance.yahoo.com.

Marca de modă cu sediul în Singapore s-a confruntat cu o avalanșă de presiuni de reglementare în ultimele zile, în timp ce concurenții și legislatorii de pe ambele maluri ale Atlanticului încearcă să împiedice compania să ajungă pe țărmurile lor.

La doar câteva zile după ce un grup de legislatori americani a luat măsuri pentru a înăspri o portiță fiscală care permite Shein să își importe hainele la un preț redus, gigantul vestimentar se confruntă acum cu presiuni din partea concurenților din Marea Britanie și a politicienilor cu preocupări ecologice din Franța.

Taxa de mediu din Franța

Recent, Franța a propus un nou proiect de lege care ar lăsa hainele importate sub incidența unor penalități de 10 euro (10,85 dolari) sau până la 50% din prețul produsului, în încercarea de a compensa impactul asupra mediului, al producției și transportului acestora.

Shein, în special, a fost vizat în proiectul de lege, legislatorii subliniind că retailerul produce 7 200 de noi modele de îmbrăcăminte pe zi și a pus la dispoziția cumpărătorilor 470 000 de articole diferite.

"Această evoluție a sectorului îmbrăcămintei către moda efemeră, care combină volumele crescute și prețurile mici, influențează obiceiurile de cumpărare ale consumatorilor prin crearea unor impulsuri de cumpărare și a unei nevoi constante de reînnoire, ceea ce nu este lipsit de consecințe ecologice, sociale și economice", se arată în proiectul de lege..

Guvernele își îndreaptă atenția către industria confecțiilor în încercarea de a atinge obiectivele de mediu net zero, iar măsura luată de Franța este posibil să afecteze și competitorii firmei Shein.

Citeste si:
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons
Importatorul de spirtoase B.D.G. Import aduce în România brandul William Grant & Sons

Dar pentru gigantul chinez din domeniul modei, aceasta este doar ultima dintr-o listă de dureri de cap, în timp ce grupul se pregătește pentru o ofertă publică inițială de succes.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Europenii cer inchiderea breșei fiscale și taxe vamale de 50% pentru Shein. Retailerul ar putea rata listarea la bursă