Lectură de 3 minute

26 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Essers Family Office, furnizor belgian de transport și logistică, cumpără 51% din ExtraPower, o companie belgiană specializată în construcții fotovoltaice

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Essers Family Office (EFO), ramura de investiții a familiei Essers - care deține furnizorul belgian de servicii sustenabile de transport și logistică H.Essers, a achiziționat 51% din acțiunile ExtraPower, o companie specializată în inginerie și construcții fotovoltaice personalizate. Parteneriatul va sprijini ExtraPower să se dezvolte în Europa și să își continue expansiunea prin intermediul unei strategii de tip buy&build.

Sursa foto: H. ESSERS/ ExtraPower

H.Essers & family continuă să investească în România și, în special, în soluții sustenabile (energie regenerabilă), nu doar în logistică. Familia care deține compania de logistică H.Essers investește în soluții sustenabile, iar H.Essers aduce expertiză în domeniul logisticii pentru a sprijini creșterea companiilor active în lucrări de construcții.

În 2022, compania a avut o cifră de afaceri consolidată la nivel european de 1,1 miliarde de euro.

În România, H.Essers are depozite în București și Oradea și activează în sectoare precum logistică, transport, distribuție, produse chimice și farmaceutice. În Romania, compania înseamnă un business de 71 milioane de euro, 95 de clienți și aproape 950 de angajați.

Până la sfârșitul anului, biroul de 1.500 mp din Oradea va fi extins cu 1.000 mp, în timp ce în București depozitul de produse chimice va fi extins cu 10.000 mp. În București, compania are depozite de 50.000 mp: 20.000 mp de produse chimice, 10.000 mp de produse farmaceutice și 20.000 mp de mărfuri generale.

Ambii parteneri văd expansiunea europeană printr-o strategie buy & build, care va duce la noi achiziții. Potențialul de creștere pe termen lung al ExtraPower a fost factorul decisiv pentru achiziția de către EFO.

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer și Tineke Serru și este activă în Belgia, România și Spania.

Vedem un potențial imens de creștere pe alte piețe europene în sectoare precum industrie, comerț, agricultură și c ompanii de investiții. Europa are nevoie de parcuri solare și de infrastructură de încărcare pentru IMM-uri și industrie. Când a fost momentul de a ajuta ExtraPower să se extindă în mod activ și să evolueze într-un jucător pan-european, conducerea și proprietarii H.Essers au reacționat imediat.

Citeste si:
TUYA deschide sezonul de vară 2024: un nou restaurant va fi inaugurat în această toamnă
TUYA deschide sezonul de vară 2024: un nou restaurant va fi inaugurat în această toamnă

Jannes Soutaer, CEO ExtraPower

ExtraPower este o companie belgiană specializată în ingineria, construcția, renovarea și relocarea sistemelor fotovoltaice personalizate, precum și în instalarea de infrastructuri de înaltă tensiune și încărcare. ExtraPower are în prezent 37 de angajați și a generat o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro în 2022. Fondatorii Jannes Soutaer și Tineke Serru plănuiesc să crească semnificativ aceste cifre în următorii câțiva ani.

ExtraPower activează pe segmentul B2B, deservind atât clienți finali, cât și clienți terți (investitori), cum ar fi 7C Solarparken. În Belgia, nume consacrate precum Samsonite (Oudenaarde), Jules Destrooper (Lo-Reninge) și Weba (Ghent) au ales ExtraPower să instaleze parcuri solare performante pe acoperișurile lor. ExtraPower, al cărui portofoliu include, de asemenea, Umicore, TVH și Van Marcke, are o experiență considerabilă în crearea de parcuri solare de mărimea mai multor terenuri de fotbal. În fiecare an, ExtraPower realizează o reducere a emisiilor de CO2 de 78.878 tone.

Pentru acest parteneriat au fost utilizate serviciile companiei de consultanță financiară Marktlink Fusies & Overnames.

Essers Family Office (EFO), cu sediul în Genk, a fost înființată în 2009 ca ramură de investiții a familiei Essers. EFO este indisolubil legată de furnizorul de servicii logistice H.Essers și este deținută în proporție de 100% de familia Essers. EFO își propune să își folosească expertiza industrială pentru a adăuga valoare financiară și socială. În acest scop, urmărește o politică de investiții atentă, cu riscuri controlabile, susținând principiile unor valori puternice de familie și o viziune pe termen lung. EFO investește în patru piloni aleși echilibrat: produse financiare, energie regenerabilă, proprietăți imobiliare și investiții cu legătură directă sau indirectă cu sectorul construcțiilor (de exemplu, Polymer Team, Ecobeton Water Technologies și Berkmans). În căutarea de active, EFO acordă o mare importanță responsabilității sociale corporative, cu scopul final de a crea valoare adăugată pentru generațiile viitoare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Essers Family Office, furnizor belgian de transport și logistică, cumpără 51% din ExtraPower, o companie belgiană specializată în construcții fotovoltaice