Lectură de 2 minute

13 Aug 2020 - Știri și Noutăți

​​​​​​​eMAG investește 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic

Anca Olteanu

eMAG investește 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic, la kilometrul 19 al autostrăzii A1, care se va întinde pe o suprafață de 130.000 mp. Lucrările de construcție vor începe luna aceasta și se vor încheia în septembrie anul viitor, urmând ca, până în iulie 2022, să fie funcționale toate automatizările și tehnologiile, potrivit unui comunicat de presă.

„Investiția în tehnologie pentru infrastructura logistică va contribui masiv la creșterea productivității, ceea ce va conduce la prețuri mai bune pentru clienți. Dacă până acum angajații mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii – un sistem revoluționar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare - marfa va ajunge automat la angajat”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit eMAG, comenzile multiple vor fi comasate într-un singur colet, ducând la scăderea volumului și a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecarui produs în parte. Viteza de livrare va crește pentru că se va reduce timpul de pregătire a comenzii din momentul plasării până în momentul predării către curier. În plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite creșterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, băuturi și alimente.

Noul depozit va fi alimentat cu energie verde prin intermediul a 40.000 mp de panouri solare, iar pe o suprafață de 100.000 mp se vor planta copaci.

 „Această investiție este un pas major pentru dezvoltarea din următoarea decadă în care anticipăm o migrare masivă a oamenilor către comerțul în online și o accelerare a digitalizării afacerilor. Valoarea produsă cu ajutorul tehnologiei va fi distribuită către toți cei care contribuie la evoluția eMAG. Astfel,  generăm beneficii pentru clienți, pentru antreprenorii digitali din eMAG Marketplace, pentru comunitate și pentru angajați”, a spus Tudor Manea, director general eMAG.

Citeste si:
eMAG lansează eMAG Ads: sellerii din Marketplace își pot crea campanii de promovare

Pentru a stimula și mai mult dezvoltarea zonei aferente acestui proiect logistic, autoritățile locale și centrale analizează înființarea unui parc industrial, atrăgând astfel noi investitori în zonă, alături de eMAG.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România.

 

Citeste si:
Back to School: reduceri importante pentru școală de la cei mai mari retaileri
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ​​​​​​​eMAG investește 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic