Lectură de 2 minute

02 Nov 2021 - Știri și Noutăți

elefantFest: un milion de vizitatori la târg și 93 de lansări de carte. Românii au cumpărat în medie cinci cărți

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

În perioada 24-31 octombrie 2021, elefant.ro a organizat elefantFest, târg de carte online. Târgul a avut 93 de lansări de carte, dintre care 35 cu autori români și 58 cu autori străini. La târg au participat aproape un milion de vizitatori. Fiecare cumpărător a plecat în medie cu cinci cărți de la această ediție a elefantFest.

Târgul s-a derulat simultan în România și Republica Moldova, la el având acces nerestricționat, de altfel, toți românii aflați pe teritoriul țării dar și în afara ei. Cititorii au avut acces la peste 30.000 de titluri în română și mai mult de 600.000 de cărți în engleză.

“elefantFest a devenit un reper în viața culturală de la noi și ne bucură să putem aduce în fața cititorilor, de fiecare dată, autori valoroși. La ediția aceasta am dorit să oferim o perspectivă proaspătă asupra literaturii americane contemporane. Astfel, dintre cele 58 de lansări cu autori străini, 26 au avut ca protagoniști autori americani.

Am avut o "distribuție" excelentă în tot programul de lansări, ceea ce ar fi imposibil de reprodus la un târg în format fizic. Feedback-ul de la edituri este, de asemenea, unul excelent“, declară Adrian Dinu, director comercial Carte la elefant.ro.

Cum s-a desfășurat ediția din octombrie a elefantFest

Pe locul întâi în topul orașelor cu cei mai mulți vizitatori la elefantFest s-a situat București, urmat de Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Constanța. Cititorii au preferat titlurile de ficțiune (33% dintre achiziții fiind din această categorie), urmate de cărțile pentru copii (26% ), cele de dezvoltare personală (20%) și volumele de istorie și biografii (7%). 75% dintre vizite s-au realizat de pe dispozitive mobile și 25% de pe desktop / laptop.

Dintre noutăți, titlul cel mai căutat a fost “Între două lumi”, de Suleika Jaouad. În plus, cele mai vizionate lansări cu autori români i-au avut ca protagoniști pe Igor Bergler, Gabriel Liiceanu și Sorin Antohi.

elefantFest Kids, o zi dedicată micilor cititori și părinților, a avut loc duminică, 31 octombrie. Aceștia s-au întâlnit online cu autori precum Ioana Chicet-Macoveiciuc, Alec Blenche, Olina Ortiz, Marius Albert Neguț, Sarah Surgey sau Lavinia Braniște.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din Romania, oferind clien'ilor o gam[ extins[ de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, rpecum și prin partenerii strategici la nivel național. Elefant, fondat în 2010, s-a extins și în afara țării, deschizând o filială la Chișinău, în Republica Modova, magazinul online local elefant.md.

Citeste si:
6 zile de elefantFest: reduceri de până la 50% la mii de titluri
6 zile de elefantFest: reduceri de până la 50% la mii de titluri

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  elefantFest: un milion de vizitatori la târg și 93 de lansări de carte. Românii au cumpărat în medie cinci cărți