Lectură de un minut

01 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Ekaterina Egorova a fost numită noul CEO al IKEA pentru România, Croația, Serbia, Slovenia și Ucraina

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ekaterina Egorova a fost numită noul CEO al Ikea pentru Europa Centrală și de Est, aici fiind incluse România, Croația, Serbia, Slovenia și Ucraina și CSO (Chief Sustainability Officer) pentru regiune, începând cu 1 septembrie. Ekaterina îi va raporta lui Belén Frau, director adjunct global operațiuni retail al grupului Ingka cu sediul în Malmo, Suedia.

Noul CEO al IKEA South East Europe a început activitatea în companie în anul 1998, când s-a alăturat IKEA în Rusia. Ea a deținut diverse roluri la nivel național, inclusiv cea de market manager, înainte de a se muta în Marea Britanie, unde a lucrat ca market area manager pentru regiunea de Nord din IKEA UK și Irlanda.

Sara Del Fabbro, CEO-ul anterior al IKEA South East Europe, va prelua funcția de director adjunct global operațiuni retail al grupului Ingka. Va avea sediul în Malmo, Suedia și va gestiona și dezvolta operațiuni globale de vânzare cu amănuntul pentru IKEA.

În timpul mandatului Sarei în Europa de Sud-Est, IKEA s-a extins pe două noi piețe: Slovenia și Ucraina, cel mai mare magazin IKEA din regiune a fost deschis în București.

IKEA a deschis magazinul din Băneasa pe 21 martie 2007, fiind urmat de magazinul Pallady, care și-a întâmpinat primii vizitatori pe 24 iunie 2019. Cele două magazine pun la dispoziția clienților peste 9.500 de produse. IKEA a deschis centre de livrare în Brașov, București, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara. În timpul anului fiscal 2019 (01.09.2019-31.08.2019), magazinele IKEA din România au primit peste 3,6 milioane de vizitatori, în timp ce website-ul www.ikea.ro a înregistrat peste 22 de milioane de accesări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ekaterina Egorova a fost numită noul CEO al IKEA pentru România, Croația, Serbia, Slovenia și Ucraina