Lectură de 3 minute

28 Mar 2023 - Știri și Noutăți

eJobs: Crește interesul pentru joburile remote și scade numărul de aplicări pentru joburile din străinătate 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Piața muncii, după primul trimestru: aproape 100.000 de joburi postate, 2,7 milioane de aplicări și peste 200.000 de candidați noi. Scade interesul pentru joburile în străinătate, dar rămâne crescut cel pentru joburile remote. 

 

Sursa foto: Pixabay

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, platformă de recrutare online, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut.

Tot spre deosebire de anul trecut, se observă o creștere a interesului candidaților pentru joburile remote și o scădere sensibilă a numărului de aplicări pentru joburile din străinătate. Pe acest fond:

  • 84,6% dintre aplicări sunt pentru joburile din România,
  • doar 1,6% pentru străinătate
  • și 13,8% pentru locurile de muncă din categoria remote.

Această tendință este oglindită și în ceea ce privește structura joburilor - în primele trei luni ale anului, 87,7% dintre locurile de muncă postate au fost pentru companii din România care practică un program de lucru hibrid sau de la birou, 6,2% au fost remote, iar 6,1% joburi în afara țării. În perioada ianuarie – martie 2022, 9,1% din numărul total de joburi erau remote și 8,3% pentru străinătate.

Domeniile care au angajat cel mai mult în primul trimestru al anului au fost retailul, serviciile, call – center / BPO, producție, IT / telecom, transport / logistică și industria alimentară.

Aproximativ jumătate dintre joburile postate au fost destinate candidaților entry – level (cu 0 – 2 ani de experiență). Cel mai mult s-a aplicat pentru locurile de muncă din retail, call – center / BPO, servicii, IT / telecom, banking, transport / logistică și industria alimentară.

Peste 1 milion de aplicări au venit din partea candidaților cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, 803.000 au aparținut segmentului 18 – 24 de ani, 500.000 din zona 36 – 45 de ani și aproape 300.000 de la candidații cu vârsta de peste 45 de ani.

Categoria de vârstă 18 – 24 de ani a explodat față de primul trimestru al anului trecut, creșterea fiind de mai mult de 150.000 de aplicări. Este segmentul care a cunoscut cea mai mare fluctuație în dinamică în acest interval de timp, în vreme ce candidații din zona 25 – 35 de ani au înregistrat chiar o ușoară scădere

Citeste si:
Angajatorii vor prezența la birou, angajații cer munca remote: câte joburi sunt puse la bătaie
Angajatorii vor prezența la birou, angajații cer munca remote: câte joburi sunt puse la bătaie

Bogdan Badea, CEO eJobs România

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 30.000 de locuri de muncă.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 4,9+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  eJobs: Crește interesul pentru joburile remote și scade numărul de aplicări pentru joburile din străinătate