Lectură de un minut

26 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Șeful Unilever vrea să se pensioneze anul viitor

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Directorul general al Unilever, Alan Jope, intenţionează să se pensioneze la finalul lui 2023, după cinci ani în care s-a aflat la conducerea gigantului din domeniul bunurilor de larg consum.

Unilever, care deţine branduri precum săpunul Dove şi crema Marmite şi are aproximativ 149.000 de angajaţi pe plan global, a informat că board-ul va începe căutarea oficială a unui succesor, luând în considerare atât candidaţi interni, cât şi externi, transmite Reuters.

"Creşterea rămâne prioritatea noastră, iar în următoarele trimestre vom rămâne deplin concentraţi pe executarea disciplinată a strategiei noastre", a declarat Jope.

Unilever a fost înfiinţată în 1930, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri. Unilever este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de alimente şi produse de îngrijire personală.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Șeful Unilever vrea să se pensioneze anul viitor