Lectură de 3 minute

27 Mar 2024 - Știri și Noutăți

e-Mobility Rentals extinde parteneriatul cu Glovo: câte vehicule electrice cu baterii interschimbabile vor folosi livratorii

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După un proiect pilot de șase luni în 2023, e-Mobility Rentals și Glovo anunță consolidarea parteneriatului lor strategic cu vehicule electrice ce funcționează pe bază de baterii universale interschimbabile, unice în Europa. Pornit inițial cu 24 de vehicule, pilotul și-a triplat capacitatea pentru a încuraja și mai mult serviciile de livrare eco-friendly și a contribuit activ la îmbunătățirea mobilității urbane și la reducerea poluării. 

Sursa foto: Glovo/ e-Mobility Rentals

Astăzi, cele două companii își consolidează parteneriatul în cadrul căruia flota de vehicule electrice e-Mobility Rentals utilizată de curierii care folosesc platforma Glovo crește la 62 de unități, din care 38 de e-cars și 24 de e-mopede, evidențiind o extindere semnificativă a infrastructurii de livrare eco-friendly în București.

Rezultatele obținute în urma pilotului sunt remarcabile și reprezintă un pas semnificativ în direcția unei mobilități mai curate și a unor servicii de livrare sustenabile atât de necesare într-o capitală în care principala sursă care alterează calitatea aerului este traficul rutier (58%):

  • Livratorii care au utilizat aceste vehicule au confirmat o agilitate sporită în navigarea peisajului urban din București, livrări mai rapide și curse optimizate. Curierii și-au îmbunătățit timpii de livrare, frecvența comenzilor - adică numărul mediu de comenzi dintr-o săptămână, a crescut iar realocările de comenzi au scăzut.
  • Pe întreaga durată a pilotului, curierii au beneficiat de suport constant din partea e-Mobility Rentals, prin asistență rutieră 24/7, asigurare auto garantată, înlocuirea vehiculelor la nevoie precum și de schimb gratuit de baterii, vehicule ușor de condus și autonomie nelimitată (fiecare schimb de baterie adaugă 50 Km de autonomie la e-car și 100 km la e-moped).
  • Pe durata pilotului au fost parcurși peste 390.000 km, echivalând cu o reducere de aproximativ 88 de tone de emisii de CO2.
  • Iar cele peste 5.900 de schimburi de baterii au demonstrat eficiența și rapiditatea soluției e-Mobility Rentals, în condițiile în care un schimb de baterie de face în mai puțin de un minut.

România este singura țară în care Glovo a desfășurat acest proiect pilot folosind mopede și mașini electrice cu baterii universale interschimbabile. În următoarea perioadă, compania de delivery va extinde soluția inovatoare e-Mobility Rentals formată din flotă de vehicule electrice și stații battery swap, accesibile printr-un serviciu unic de leasing operațional îmbunătățit și va mări, în acest fel, numărul comenzilor transportate cu zero emisii, în București și în țară.

e-Mobility Rentals este o companie românească ce a creat primul ecosistem complet de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile și propria rețea de stații de încărcare și schimb de baterii (Swap Stations), din Europa. Soluția e-Mobility Rentals este accesibilă printr-un serviciu de leasing operațional îmbunătățit pe baza de abonament lunar flexibil, ce include pana la 5000 km gratuiti pe luna, asistență rutieră & suport tehnic 24/7 și înlocuirea imediată a vehiculelor la nevoie. Cu o investiție inițială de peste 2 milioane de euro, compania este activă în piața din România din anul 2022, unde pune la dispoziția companiilor locale o flotă în creștere de cvadricicluri și scutere electrice ce pot fi folosite pentru livrări.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  e-Mobility Rentals extinde parteneriatul cu Glovo: câte vehicule electrice cu baterii interschimbabile vor folosi livratorii