Lectură de 2 minute

23 Jan 2024 - Știri și Noutăți

e-Factura prin SmartBill: antreprenorii români au transmis în ianuarie 2024 peste un milion de facturi

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

La aproximativ o lună de când sistemul național de facturare electronică e-Factura a devenit obligatoriu, prin SmartBill au fost emise deja peste 1 milion de facturi. În total, companiile din ecosistemul SmartBill au emis până în prezent aproximativ 4 milioane de facturi către e-Factura, 99,9% dintre acestea fiind validate de ANAF pe loc, fără erori. 
 

Sursa foto: Shutterstock.com

Integrarea cu e-Factura este o facilitate oferită de SmartBill pentru toate companiile înrolate în ecosistem. Utilizatorii beneficiază în platformă și de asistență pentru procese precum validarea și conformitatea documentelor emise. Prin utilizarea SmartBill, antreprenorii români au acces la o serie de beneficii special adaptate pentru gestionarea eficientă a noului cadru fiscal.

e-Factura oferă un cadru legal de reglementare a digitalizării mediului de business la nivel național, accelerând în același timp ritmul de expansiune și aducând o schimbare importantă pentru afacerile din România. Prin sprijinul pe care îl oferă antreprenorilor și integrarea automată cu sistemul e-Factura, SmartBill continuă să contribuie la digitalizarea mediului de business prin simplificarea relațiilor dintre antreprenori, eliminarea birocrației și a muncii manuale.

SmartBill a încheiat anul 2023 cu o creștere de 41%

SmartBill a încheiat anul 2023 cu o creștere de 41% față de anul precedent, depășind 8,7 milioane de euro cifră de afaceri. Mai mult, ecosistemul SmartBill a înregistrat și o extindere a numărului de utilizatori, ajungând la 110.000 de afaceri înrolate în platformă. Pentru 2024, compania estimează o creștere de 60% a cifrei de afaceri și se așteaptă să depășească pragul de 150.000 de clienți.

În 2023, antreprenorii români din platforma SmartBill au emis peste 60 de milioane de facturi, în valoare totală de 25 de miliarde de euro. Pentru 2024, compania estimează o creștere, astfel că această sumă va ajunge la aproape 40 de miliarde de euro și vor fi emise până la 90 de milioane de facturi.

Dezvoltat în 2007 de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățînă, SmartBill este în prezent cel mai utilizat și cel mai apreciat program de gestiune și facturare de pe piața din România, cu peste 110.000 de clienți în cloud. Înca din 2022, SmartBill s-a integrat cu sistemul national de facturare electronică e-Factura, oferind astfel clienților săi posibilitatea de a transmite e-Facturile direct în SPV printr-un simplu click.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  e-Factura prin SmartBill: antreprenorii români au transmis în ianuarie 2024 peste un milion de facturi