Lectură de un minut

07 Jul 2023 - Știri și Noutăți

După achiziția brandului Finlandia, Coca-Cola și-a majorat așteptările de profit pentru 2023

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania Coca-Cola HBC AG a declarat că se așteaptă acum la o creștere organică a profitului operațional de 9% până la 12% pentru anul care se încheie în decembrie, față de prognoza sa anterioară, care se situa în partea superioară a unui interval de -3% până la +3%.

Sursa foto: Unsplash

Compania listată la bursa londoneză a declarat că actualizarea previziunilor vine ca urmare a unui final mai puternic decât se aștepta pentru primele șase luni ale anului, încununat de o performanță "foarte bună în general" în luna iunie, scrie ESM.

De asemenea, producătorul de băuturi a precizat că previziunile sale pe termen mediu, începând cu 2024, au rămas neschimbate.

Achiziția Finlandia

Coca-Cola HBC AG și-a anunțat în iunie intenția de a achiziționa Brown-Forman Finland Oy, proprietarul brandului de vodcă Finlandia, de la Brown-Forman Netherlands BV pentru 220 de milioane de dolari (201,2 milioane de euro. Această mișcare face parte din eforturile îmbuteliatorului de a-și extinde afacerea cu băuturi spirtoase premium.

Achiziția va fi realizată de CC Beverages Holdings II BV, o unitate deținută integral de Coca-Cola HBC AG. Compania se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2023.

Anora, distilatorul și îmbuteliatorul global al Finlandia, precum și distribuitorul mărcii de băuturi în Finlanda, Suedia și Norvegia, a declarat că vechea sa colaborare cu Brown-Forman va fi transferată către îmbuteliatorul Coca-Cola.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  După achiziția brandului Finlandia, Coca-Cola și-a majorat așteptările de profit pentru 2023