Lectură de 2 minute

21 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Dr. Max și-a extins depozitul de e-commerce din parcul logistic cu încă 16.000 mp

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Logicor, unul dintre cei mai mari proprietari, operatori și dezvoltatori de proprietăți logistice din Europa, a facilitat extinderea spațiului alocat depozitului de e-commerce al farmaciilor Dr. Max din Bucharest I Logistics Park Mogoșoaia la circa 16.000 metri pătrați. 

Platforma Dr. Max de e-commerce se numără printre primele 10 website-uri din România după numărul de vizitatori unici, iar portofoliul său este format din produse OTC, cosmetice, dispozitive medicale, suplimente alimentare, dermato-cosmetice, produse pentru mamă și copil, produse de dietă și produse nutritive, precum și remedii naturale.

Această extindere vine, după ce, în toamna anului trecut, Dr.Max a preluat operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic deținute de grupul ungar Gedeon Richter Plc în România.

Grupul ungar Gedeon Richter Plc. şi Dr.Max au anunţat semnarea de către subsidiara locală a Richter, Armedica Trading, a unui contract de vânzare de acţiuni în vederea transferării operaţiunilor de distribuţie şi retail farmaceutic către Mediplus Exim, filială a A&D Pharma, care face parte din Dr.Max Group.

Cezar Zaharia, CEO of A&D Pharma, a declarat că tranzacţia va permite companiei să își întărească poziţia pe piaţa de retail şi angro.

Logicor este unul dintre cei mai mari proprietari și operatori de proprietăți moderne de logistică și distribuție din Europa. La 31 decembrie 2022, compania deținea un portofoliu de 594 de proprietăți premium, cu o suprafață închiriabilă de 13,4 milioane de metri pătrați, situate în piețele cheie de logistică din Europa. Logicor are sediul în Londra și Luxemburg.

Dr. Max România este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România, care oferă servicii de retail și distribuție de medicamente. Compania are peste 5.000 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde de euro în 2022. Compania operează două linii de business, ambele de importanță strategică: linia de distribuție a medicamentelor Mediplus și linia de retail farmaceutic, Dr. Max.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu piețele și businessurile din Israel odată cu izbucnirea războiului 
Ce se întâmplă cu piețele și businessurile din Israel odată cu izbucnirea războiului 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dr. Max și-a extins depozitul de e-commerce din parcul logistic cu încă 16.000 mp