Lectură de un minut

03 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Dole își vinde divizia de legume. Cine va fi noul proprietar

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Dole vinde divizia sa de legume proaspete către Fresh Express Incorporated, o subsidiară a Chiquita Holdings Limited. Tranzacția are loc contra sumei de aproximativ 269 milioane de euro.

Sursa foto: Dole/ Facebook

Divizia a avut vânzări de 1,18 miliarde de euro, în anul financiar încheiat la 31 decembrie 2021. Acest segment de business include operațiuni agricole, patru fabrici de procesare în Statele Unite ale Americii, având peste 3.000 de angajați, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Divizia de legume proaspete implică produse precum salată, broccoli, asparagus, ceapă verde, varză etc.

Tranzacția așteaptă aprobarea autorităților de concurență. Veniturile nete obținute din această tranzacție vor fi utilizate pentru a reduce creanțele Dole.

Pe de altă parte, veniturile obținute în urma tranzacției va ajuta Chiquita Holdings să reducă impactul inflației din ultima perioadă.

Dole Food Company este producător internațional de fructe și legume proaspete, cu operațiuni în peste 75 de țări și vânzări anuale de circa șapte miliarde de dolari. În 2013, producătorul a suspendat activitatea subsidiarei sale de pe piața locală, după aproape patru ani de activitate în România. În retail sunt prezente în continuare produse cu eticheta Dole.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dole își vinde divizia de legume. Cine va fi noul proprietar