Lectură de 2 minute

04 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Divizia de eCommerce a Zitec vizează venituri de 1,5 milioane de euro și creșterea echipei cu 40% pentru 2022

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Divizia de eCommerce a Zitec, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de IT & digital marketing din România, a înregistrat în ultimul an o creștere a veniturilor de peste 60% comparativ cu anul anterior. Pentru anul în curs, obiectivele de business pe care divizia și le propune vizează creșterea veniturilor la 1,5 milioane de euro, consolidarea și diversificarea portofoliului de clienți atât la nivel local, cât și internațional și creșterea echipei cu 40%.

Divizia de eCommerce și-a dublat numărul de clienți în 2021 față de anul precedent și s-a axat pe dezvoltarea și îmbunătățirea de soluții de tip marketplace și B2B (Business-to-Business) pentru clienții parteneri, potrivit companiei.

Printre cele mai importante proiecte și parteneriate desfășurate anul trecut se numără dezvoltarea noului magazin online al retailerului de bricolaj Brico Depot pe platforma Magento 2 Commerce Cloud, migrarea magazinului online al retailerului de produse electro-IT Flanco pe platforma Magento 2 și dezvoltarea continuă a parteneriatelor strategice cu Adobe (Magento) și platforma enterprise de comerț digital VTEX.

Conform reprezentanților companiei, echipa eCommerce a crescut anul trecut cu circa 30%. La începutul acestui an, conducerea diviziei de eCommerce a fost preluată de Alexandru Dobre, care este alături de Zitec de peste 6 ani.

„Digitalizarea accelerată a obiceiurilor de consum ne arată că există în continuare potențial semnificativ de dezvoltare a comerțului electronic B2C și B2B. Retailerii sunt preocupați de identificarea celor mai eficiente tehnologii și soluții pentru automatizarea proceselor de business și îmbunătățirea experienței de cumpărare. În 2022, ne propunem să continuăm creșterea diviziei de eCommerce și să oferim clienților noștri soluții prin care să-i ajutăm să devină mai competitivi.

Avem în plan dezvoltarea de noi module în ecosistemele Magento și VTEX, precum și un focus mai mare în zona serviciilor complementare, cu valoare adăugată pentru magazinele online: soluții de Digital Marketing, Business Intelligence, Machine Learning, High Traffic sau High Availability”, a declarat Alexandru Dobre, Head of eCommerce, Zitec.

Zitec face angajări în 2022

Anul acesta, Zitec continuă procesul de recrutare, având ca obiectiv o creștere de 40% a echipei de eCommerce. Posturile disponibile în prezent vizează roluri precum: Senior PHP Magento Engineer, Frontend Engineer Magento sau Magento Developer Trainee.

Totodată, începând cu luna aprilie compania va desfășura un program de internship pentru un număr de șase participanți în cadrul echipei eCommerce. Astfel, pe durata a trei luni, participanții vor avea posibilitatea să își dezvolte cunoștințele PHP, de Magento 2, dar și oportunitatea de a implementa un proiect pe platforma Magento. La finalul programului de internship, participanții au posibilitatea de a se alătura echipei Zitec.

Citeste si:
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023

Cu o experiență de peste 19 ani în dezvoltarea de soluții business, Zitec oferă în prezent servicii de eCommerce pentru clienți importanți din România, precum și din alte țări din Europa. În portofoliul companiei se regăsesc branduri precum Flanco, Brico Depot, iELM sau Arctic.

Zitec, cu birouri în București și Brașov, compania este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Divizia de eCommerce a Zitec vizează venituri de 1,5 milioane de euro și creșterea echipei cu 40% pentru 2022