Lectură de 2 minute

31 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Distribuitorul Aquila a inaugurat centrala fotovoltaică din Ploiești, după o investiție de 100.000 de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Distribuitorul Aquila a lansat prima sa strategie de sustenabilitate (ESG), care vizează trei direcții strategice principale, pentru perioada 2022-2026, și a inaugurat o centrală de fotovoltaică în Ploiești, în urma unei investiții de 100.000 de euro.

Țintele de sustenabilitate ale companiei au în vedere reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră în următorii cinci ani, implementarea unei serii de proceduri conforme cu principiile achizițiilor verzi, reducerea cantităților de ambalaje de plastic și folosirea unor alternative reutilizabile, precum și evaluarea impactului activității Aquila asupra resurselor de apă.

Compania anunță și inaugurarea primei sale centrale fotovoltaice, situată în Ploiești, o investiție exclusiv proprie, de peste 100.000 de euro, care va fi amortizată în circa patru ani. Curentul electric generat de centrală va fi folosit pentru necesitățile companiei, iar cantitățile suplimentare vor fi vândute în sistem, societatea urmând să obțină și calitatea de prosumator. Centrala are o capacitate de 0,1 MW și este compusă din 222 de panouri, desfășurate pe o suprafață de 720 metri pătrați.

Strategia ESG a companiei vizează, de asemenea, implementarea unor măsuri de reducere și reciclare a ambalajelor și deșeurilor, precum și implementarea unui sistem integrat de management al sănătății, siguranței, mediului și social la nivel de grup. Mai mult, în următorii cinci ani, Aquila și-a propus creșterea numărului de femei în poziții de conducere, menținerea a aproximativ 3.000 de locuri de muncă, implementarea strategiei de decarbonare a afacerii, precum și asigurarea unui lanț de aprovizionare sustenabil.

Aquila a înregistrat, la 30 septembrie 2021, un profit net de 43,8 milioane lei, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului 2020, cel mai mare de la înființarea companiei. Veniturile au crescut cu 19%, ajungând la 1.376 milioane lei în perioada de raportare, în principal din creșterea organică a zonei de distribuție și achiziția companiei Trigor AVD, unul din primii jucători de pe piața de distribuție de bunuri de larg consum din Republica Moldova.

Înființată în 1994 și cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție din România, operând și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate, prin vânzarea de produse și servicii complementare. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de peste 370 de milioane de euro. Aquila este o companie cotată la Bursa de Valori București sub simbolul AQ.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Distribuitorul Aquila a inaugurat centrala fotovoltaică din Ploiești, după o investiție de 100.000 de euro