Lectură de 3 minute

17 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Distribuție pe Gustate vrea două milioane de euro printr-un plasament privat la BVB, cu care să cumpere o fabrică în Dolj

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Distribuție pe Gustate, companie de distribuție și producție alimentară care activează în sudul României, urmează să realizeze un plasament privat pe Bursa de Valori București pentru a atrage două milioane de euro prin majorare de capital social. Suma va susține compania să își continue investițiile planificate până la finalul 2022, printre care achiziția unității de producție pe care acum o utilizează în regim de închiriere, potrivit unui comunicat de presă.

Compania, lansată în 2011, a avut afaceri de 11,1 milioane de euro anul trecut. Inițial a activat doar pe segmentul de distribuție, dar începând cu anul 2019 s-a extins și pe zona de producție a preparatelor din carne prin dezvoltarea propriului brand: Mezeluri din Bănie.

Plasamentul privat va permite companiei să-şi continue creşterea pe cele trei linii de business principale: distribuție de produse alimentare, extinderea propriei rețele de magazine și producția de preparate din carne sub brandul „Mezeluri din Bănie”.

Tranzacția pentru achiziția fabricii din județul Dolj urmează să fie finalizată în al doilea trimestru al acestui an.

Retail jobs

2021: afaceri de 60 milioane lei și creșterea profitabilității

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 54 milioane de lei (11,1 mil. euro), în creștere cu 50% față de 2019 ca urmare a încheierii de contracte noi. De asemenea, compania a încheiat anul 2020 cu un profit net de 1,9 milioane de lei și estimează un rezultat net de 4,4 mil. lei pentru anul 2021. În prezent, Distribuție pe Gustate are 128 angajați și estimează să ajungă la 250, la finalul anului 2022.

„Pentru anul acesta ne-am bugetat o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei și o îmbunătățire a profitabilității. Creșterea profitului va fi determinată de faptul că o parte importantă din fondurile atrase prin acest plasament privat vor fi îndreptate către achiziția de bunuri și materii prime la prețuri semnificativ mai competitive decât în prezent”, a declarat Bogdan Asan-Mic, acționar și administrator al Distribuție pe Gustate.

Planuri pentru propria rețea de magazine

Compania are o rețea de 14 magazine în orașele Pitești, Costești, Ploiești, Drăgășani, Balș, Craiova, Corabia, Târgu Jiu, Strehaia, București. În planul de investiții pe termen de 3-5 ani, managementul companiei planifică să deschidă magazine și depozite cash&carry în principalele orașe din sudul României, acolo unde compania activează și cu distribuția proprie.

De asemenea, conducerea companiei este în discuții cu distribuitori, retaileri și platforme de livrare astfel încât produsele Mezeluri din Bănie să fie distribuite la nivel național.

Citeste si:
Top Seeds, afaceri de 249 milioane de lei în 2021, în creștere cu 40%. Compania vrea să se listeze anul acesta la BVB
Top Seeds, afaceri de 249 milioane de lei în 2021, în creștere cu 40%. Compania vrea să se listeze anul acesta la BVB

Distribuție pe Gustate are peste 1.500 clienți business-to-business în județe precum Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Hunedoara, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Ilfov.

În primul trimestru al anului 2021 brandul ”Mezeluri din Bănie” a trecut printr-un rebranding care a avut ca obiectiv schimbarea etichetelor, dar și repoziționarea brandului de preparate din carne.

Distribuție pe Gustate este o companie de distribuție alimentară care activează în zona Olteniei și a Munteniei. Compania s-a extins începând cu anul 2018 și pe zona de producție a preparatelor din carne prin dezvoltarea propriului brand: Mezeluri din Bănie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Distribuție pe Gustate vrea două milioane de euro printr-un plasament privat la BVB, cu care să cumpere o fabrică în Dolj