Lectură de un minut

17 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Discounterul german Aldi bate palma pentru o mega-tranzacție. Ce lanțuri de magazine cumpără

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Aldi va achiziționa lanțurile de magazine Winn-Dixie și Harveys Supermarket din Statele Unite, crescându-și portofoliul cu aproximativ 400 de unități. Cele 400 de magazine sunt distribuite în regiunile Alabama, Florida, Georgia, Louisiana și Mississippi.

Sursa foto: corporate.aldi.us

„La fel ca Aldi, Winn-Dixie și Harveys Supermarket au o istorie lungă și mulți clienți fideli în sud-est și așteptăm cu nerăbdare să-i deservim în anii următori. Tranzacția sprijină strategia noastră de creștere pe termen lung în Statele Unite, inclusiv planurile de a adăuga 120 de magazine noi la nivel național în acest an, pentru a ajunge la un total de peste 2.400 de magazine până la sfârșitul anului”, a declarat Jason Hart, CEO Aldi SUA, notează ESM.

Aldi și-a stabilit prezența pentru prima dată în sud-estul Statelor Unite, la mijlocul anilor 1990, și a deschis recent un sediu regional în Loxley, Alabama, al 26-lea la nivel național.

Până în prezent, Aldi a investit aproximativ 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) în regiune, potrivit unui comunicat, și intenționează să deschidă 20 de magazine în zonă până la sfârșitul anului, ca parte a unei eforturi la nivel național de deschidere a 120 de locații în întreaga țară.

La finalul anului 2022, discounterul german Aldi anunța ieșirea de pe piața daneză, unde compania deținea 188 de magazine. În prezent, în urma tranzacției, 1.200 de angajați Aldi vor fi concediați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Discounterul german Aldi bate palma pentru o mega-tranzacție. Ce lanțuri de magazine cumpără