Lectură de un minut

11 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Directorul executiv al grupului Schwarz, proprietarul Lidl și Kaufland, Klaus Gehrig, demisionează în urma unei neînțelegeri cu Dieter Schwarz

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Klaus Gehrig, director executiv al grupului Schwarz, compania-mamă a Lidl și Kaufland, trebuie să demisioneze după o neînțelegere cu proprietarul Dieter Schwarz, care deocamdată preia conducerea, scrie Retail Detail.

Klaus Gehrig, în vârstă de 73 de ani, și-a dat demisia după un conflict cu miliardarul și proprietarul Dieter Schwarz, în urma unei probleme de personal, a anunțat grupul Schwarz.

Gehrig este considerat arhitectul grupului de retail, cel care a transformat Lidl și Kaufland în cei mai mari retaileri din lume, cu o cifră de afaceri de peste 125 de miliarde de euro.

Într-un anunț, Dieter Schwarz i-a mulțumit lui Gehrig pentru munca pe care a depus-o pentru construirea companiei în ultimii ani.

Schwarz, în vârstă de 81 de ani, preia acum conducerea operațională până când succesorul Gerd Chrzanowsk poate prelua mandatul.

Gehrig ar fi provocat discuții în sediul central al companiei, deoarece deseori ar fi numit tinere în funcții de top și, de asemenea și ar fi blocat promovarea succesorului său desemnat Chrzanowski, scrie revista germană de afaceri Manager Magazin.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Directorul executiv al grupului Schwarz, proprietarul Lidl și Kaufland, Klaus Gehrig, demisionează în urma unei neînțelegeri cu Dieter Schwarz