Lectură de un minut

15 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Diageo și-a extins depozitul din Timișoara. Noul spațiu va stoca 25 de milioane de sticle de alcool

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Depozitul de la Timișoara, unul dintre cele mai importante hub-uri ale Diageo în Europa, și-a mărit capacitatea cu peste 166%. Odată cu această extindere, capacitatea de stocare a depozitului a crescut de la 3.000 la 8.000 de paleți, iar compania și-ar putea tripla operațiunile la 18 camioane pe zi, reducând astfel timpul de livrare la o treime din cel inițial.

Hub-ul, inaugurat la Dudeștii Noi, județul Timiș, în septembrie 2021, deservește în prezent Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Macedonia, România, Slovacia și Slovenia.

Acoperirea totală a crescut de la 20,5 milioane de sticle la 25 de milioane și de la 10,5 la 13 milioane de litri odată cu extinderea. Compania a finalizat procesul de autorizare în luna aprilie.

Pentru următoarea fază a parteneriatului lor strategic, Diageo și FM Logistic au semnat un Pact de Siguranță pentru a-și reafirma angajamentul față de cele mai înalte standarde de sănătate și siguranță pentru toți angajații.

Diageo activează în domeniul băuturilor alcoolice, cu un portofoliu impresionant de mărci. Printre acestea se numără whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s şi Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, precum şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.
Diageo este o companie globală, cu produse comercializate în peste 180 de ţări din întreaga lume. Compania este cotată atât la Bursa de Valori Londra (DGE), cât şi la Bursa de Valori New York (DEO).

Prezentă în România din 2003, FM Logistic a fost înființată în 1967, în Franța, pentru a furniza servicii de aprovizionare în Europa, deservind clienții din industriile din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. Serviciile sale includ depozitare, execuție omnicanal, co-ambalare, transport intern și internațional, operațiuni de logistică urbană, precum și servicii turn de control al lanțului de aprovizionare. Astăzi, compania este activă în 14 țări din Europa, Asia și America Latină.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Diageo și-a extins depozitul din Timișoara. Noul spațiu va stoca 25 de milioane de sticle de alcool